Fursecuri de post fără zahăr

1277

Ingrediente:
300 gr făină
3 linguri îndulcitor Green Sugar
180 gr margarină (80% grăsime) sau unt de cocos
20 gr cacao
20 ml suc de portocale rece
1 linguriţă esenţa de rom
1 linguriţă esenţă de vanilie
¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
coajă rasă de portocală
un praf de sare

Mod de preparare:
Împărţim ingredientele în două astfel: într-un vas punem 150 gr făină, jumătate din bicarbonatul de sodiu, o lingură şi jumătate de îndulcitor, 90 gr margarină sau unt de cocos, coajă rasă de portocală, esenţa de vanilie şi 10 ml suc de portocale. Frământăm un aluat omogen şi îl dăm la rece jumătate de oră. În cel de-al doilea vas punem restul ingredientelor: făina şi bicarbonatul rămas, cacao, îndulcitorul, margarina sau untul de cocos rămas, esenţa de rom şi sucul de portocale. Frământăm aluatul la fel ca şi pe primul, apoi îl punem la rece tot pentru jumătate de oră. Pe masa de lucru unsă cu ulei, împărţim fiecare bilă de aluat în două. Întindem cu sucitorul prima bilă cu cacao şi separat prima bilă cu aluat alb. Aşezam aluatul alb peste cel cu cacao şi întindem uşor cu sucitorul. Rulăm foile strâns şi modelăm aluatul uşor până obţinem un sul cu dimensiuni egale pe lungime. Cu un cuţit bine ascuţit tăiem rondele de aproximativ jumătate de centimetru, pe care le aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le modelăm uşor cu degetele dacă se deformează la tăiat. Procedăm la fel şi cu celelalte două bile de aluat. Coacem fursecurile în cuptorul preîncălzit la foc moderat, aproximativ 25-30 de minute. Lăsăm fursecurile să se răcească, de preferinţă complet, apoi le putem servi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here