Furnizorii de energie, verificați de ANRE pentru facturile emise

576

Unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică a transmis clienților facturile doar pentru jumătate de lună. În aceste condiții, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că va demara un control la furnizorii de energie electrică pentru a verifica corectitudinea facturilor emise pe luna decembrie.

Situația devine tot mai confuză în condițiile în care noul card pentru energie va fi trimis beneficiarilor prin poștă începând cu luna februarie. Cardul respectiv va putea fi utilizat pentru plata facturilor la gaze, curent și căldură.

Confuzia a apărut în urma faptului că prețul pe kilowatt a fost calculat în funcție de consumul mediu lunar de anul trecut. Pentru prima jumătate a lunii decembrie, factura a fost calculatî în conformitate cu Ordonanța de Urgență 27.

Pentru ce-a de-a doua perioadă, 16-30 decembrie, prețul pentru un kilowatt a fost calculat la consumul real, iar chiariașii sau cei cu mai multe proprietăți au fost nevoiți să depună declarații pe propria răspundere, valabile până la 30 decembrie.

Începând cu perioada 16-30 decembrie formula de calcul a facturilor a fost făcută conform legii 357. Pentru eliberarea cardului de energie, românii vor avea nevoie de un certificat de validare a datoriei emis de asociația de locatari și care va putea fi utiliazat doar la Poștă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here