Furnizorii de energie încearcă să înșele consumatorii!

1371

O parte a furnizorilor de energie încearcă să înșele consumatorii. După ce au încheiat contracte ferme cu aceștia, anumiți furnizori încearcă să schimbe regulile în timpul jocului.
Mai exact, ei vor să schimbe prețul, iar informația vine chiar de la ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a declarat că așa ceva nu este posibil.

Anunță controale ale ANRE și ANPC
Virgil Popescu crede că se impun controale la furnizorii de energie, iar ANRE și ANPC să se mobilizeze în acest sens: “ANRE și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor vor demara o serie de controale la anumiți furnizori care au încheiat contracte cu preț ferm pentru 1 an de zile și care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul. Acest lucru nu se poate!
ANPC să verifice această situație pentru că o poate încadra la ofertă înșelătoare! Iar ANRE poate amenda furnizorii cu până 5 % din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea”.

Promisiuni
În ceea ce privește situația celor care nu vor mai reuși să-și plătească facturile la energie, din cauza exploziei prețurilor din ultimele săptămâni, Virgil Popescu revine cu asigurarea către populație, potrivit căreia sprijinul bănesc din partea statului va fi legiferat într-un final, în toamna acestui an. Deocamdată, avem doar promisiuni: “Nu vrem să lăsăm consumatorul român fără o protecție în fața scumpirilor care se văd pe facturile de gaze și energie electrică. Vom accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil, astfel încât actul normativ să fie votat în sesiunea parlamentară care începe în septembrie. Vrem ca legea să se aplice de anul acesta (începând cu octombrie, noiembrie) sau cu 1 ianuarie 2022. În plus, vrem să venim cu un suport financiar, o compensare a prețului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depășește pe cel mediu”.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here