Furnizori de la Buzău pentru Direcţia Silvică Gorj

117

La sfârşitul lunii se va încheia acţiunea de împădurire a celor 100 de hectare de teren din fondul forestier al judeţului Gorj. Sunt plantaţi 560.000 de puieţi din diferite specii de arbori. Mare parte din puieţii achiziţionaţi de Direcţia Silvică Gorj provin din pepinierele Direcţiei Silvice Buzău. Toată acţiunea de plantare din această lună costă aproximativ 8 miliarde de lei vechi.

Direcţia Silvică Gorj a dat startul acţiunii de împădurire a unor zone ce aparţin fondului forestier al judeţului, acţiunea de împădurire fiind deja pornită în zonele de deal. Pe toate cele şase ocoale silvice de deal şi la cele cinci de munte se vor planta puieţi de diferite specii.
O mare parte din cei 560.000 de puieţi din diferite specii sunt achiziţionaţi din pepinierele Direcţiei Silvice Buzău. Potrivit autorităţilor din Buzău cele mai mari cantităţi de puieţi de diferite specii în vederea plantării acestora au fost livrate în judeţele Brăila, Gorj, Teleorman şi Prahova. Cu puţin timp în urmă, şeful Direcţiei Silvice Gorj preciza că vor fi plantaţi 560 000 de puieţi pe o suprafaţă de 55 de hectare integrale, 35 de hectare de completat şi 25 de hectare ce provin din plantaţii calamitate de seceta de anul trecut. Cea mai mare suprafaţă de teren pe care vor fi plantaţi puieţi aflându-se în zona Polovragi.
Toată acţiunea de plantare din această lună costă aproximativ 8 miliarde de lei vechi. Se vor face plantări de arbori inclusiv în zonele afectate de alunecările de teren.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here