Funcţionează în ilegalitate! – Executor judecătoresc, reclamat la Ministerul Justiţiei

472

executor5Un executor judecătoresc care funcţionează în judeţul Gorj având biroul la Târgu-Jiu, este acuzat de mai mulţi clienţi dar şi de unii dintre colegii săi de breaslă din municipiu că ar funcţiona în ilegalitate.

Acest fapt, spun nemulţumiţii, va fi reclamat la Ministerul Justiţiei şi chiar la procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dacă reclamanţilor li se va da dreptate, sutele de executări realizate de Ilona Dumitrescu, executorul judecătoresc în cauză, vor fi nule de drept.

Deşi are un birou de executor în Târgu-Jiu, Ilona Dumitrescu, pare că nu deţine toate documentele necesare pentru a funcţiona legal. Colegi de-ai Ilonei Dumitrescu dar şi numeroşi clienţi de-ai acesteia, reclamă că biroul executorului judecătoresc, care funcţionează în incinta Casei Mălărăscu din municipiu, încalcă prevederile Legii pagina 5188/2000, astfel încânt toate actele de executare, inclusiv cele de licitaţie şi adjudecare puse în aplicare de aceasta ar fi nule şi ar trebui, în concluzie, să fie anulate.

Articolul 4 din Legea nr. 188/2000 arată că coordonarea şi controlul executorilor judecătoreşti se exercită de către Ministerul Justiţiei. Conform articolului 8 din lege, executorii judecătoreşti îşi îndeplinesc atribuţiile în circumscripţia judecătoriei pe lângă care funcţionează. Aşa cum se prevede în Legea nr. 188-2000 şi în Regulamentul de aplicare al acestei legi, în art.2, actul îndeplinit de executorul judecătoresc se face în limitele competenţelor legale.

Asociată, dar fără asociat

Ilona Dumitrescu are un birou unic de executor la Orşova, acolo având de altfel biroul său şi competenţă teritorială. În tabloul anual al executărilor judecătoreşti, Hotărârea nr.22/2010, publicată în Monitorul Oficial, partea I, la Târgu-Jiu, Ilona Dumitrescu este înregistrată la cabinet asociat. Astfel, la nr. 333 din tabel, ea apare ca fiind asociat al Biroului Executorului Judecătoresc deţinut de Florin Bârsăşteanu.

În aceste condiţii, orice act eliberat de către executorul Ilona Dumitrescu, trebuie să aibă un antet care să arate forma de exercitare a profesiei, adică ,,birou asociat”, acelaşi lucru trebuind să rezulte şi în ştampila aplicată şi în factura fiscală eliberată, pentru a demonstra competenţa teritorială în circumscripţia Judecătoriei Târgu-Jiu. Menţionăm că executorul judecătoresc este numit de către ministrul Justiţiei, iar în Regulamentul de aplicare a Legii 188/2000, în art.6 (2) se arată că în ordinul de numire se specifică judecătoria în a cărui circumscripţie se află sediul biroului judecătoresc, iar în cazul birourilor asociate, se face această specificare. De asemenea, în art.7(1) în regulament se arată obligativitatea executorului judecătoresc să precizeze dacă a renunţat sau nu la asociere pentru ca modificarea sa fie înregistrată.

Nu s-a întâmplat asta în cazul Ilonei Dumitrescu, care nu are scris nicăieri că funcţionează în asociere.

Reclamaţie, la forurile superioare

Carmen-Silvia Găman este una dintre persoanele care susţine că a avut de suferit de pe urma executorului Dumitrescu. Femeia susţine că se va adresa Ministerului Justiţiei deoarece Ilona Dumitrescu a fost implicată într-un litigiu care s-a făcut incorect, mai ales ca urmare a calităţii îndoielnice a executorului. ,,Mă voi adresa Ministerului Justiţiei împotriva acestui executor judecătoresc. Poate chiar la DNA. Sunt date certe că Ilona Dumitrescu funcţionează în ilegalitate. Ea trebuie să funcţioneze în asociere dar pe antet, ştampilă şi pe documentele pe care le eliberează arată că funcţionează singură”, susţine Carmen-Silvia Găman care s-a adresat deja instanţei de judecată, apărându-se de executorul judecătoresc.

Ilona Dumitrescu nu a putut fi contactată pentru a-şi spune punctul de vedere în legătură cu acuzele care i se aduc. Deşi a fost sunată în repetate rânduri pe numerele de telefon pe care le are afişate în antet, Ilona Dumitrescu nu a răspuns la telefon.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here