Funcţionarii în preaviz din Prefectura Gorj, angajaţi la Primăria Schela

365

PREF 2O parte dintre funcţionarii publici ai Prefecturii Gorj, aflaţi la un pas de şomaj, ca urmare a disponibilizărilor bugetarilor, dictate la nivel de Guvern, ar putea fi salvaţi. Asta deoarece salariaţii Primăriei Schela au anunţat recent că vor renunţa la serviciu, asta în frunte cu primarul localităţii, nemulţumiţi de măsurile restrictive care i-au lăsat în pană de personal şi cu salariile ciuntite.

 

primarie schelaDacă funcţionarii din Schela vor fi lăsaţi să plece din actualele locuri de muncă, reprezentanţii Prefecturii Gorj au găsit o soluţie de criză.

În primăria Schela sunt 12 salariaţi profund nemulţumiţi de tăierea salariilor cu 25%. Funcţionarii au fost atât de supăraţi încât toţi şi-au scris demisiile şi le-au înaintat primarului localităţii, Aristide Şerbănescu, edilul aflat în prag de pensionare. Oamenii sunt supăraţi că fac naveta de la Târgu-Jiu la Schela şi că unii fac, de asemenea, munca care, normal, ar fi trebuit să fie făcută de câte trei salariaţi.

Primar de rezervă până la alegerile anticipate

Situaţia din Schela pare că a scăpat de sub control. Primarul a reuşit însă să îşi împace subordonaţii şi să le ceară să aştepte măcar data de 1 octombrie ca să îşi înainteze demisiile, asta pentru ca autorităţile judeţene să găsească, între timp, o soluţie. ,,Se va întruni Consiliul Local şi se va stabili aici o persoană, din rândul consilierilor locali, care va conduce instituţia până la organizarea alegerilor anticipate. În ce priveşte salariaţii Primăriei Schela, dacă aceştia se vor hotărî să plece, Instituţia Prefectului va cere avizul ANFP-ului pentru a transfera persoanele care au primit preaviz în Prefectura Gorj, la Primăria Schela. Dacă nu se vor ocupa toate posturile, Instituţia Prefectului va cere ANFP-ului să organizeze concurs pentru ca activitatea instituţiei publice locale să nu fie stopată”, a declarat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here