Funcţionarii gorjeni se perfecţionează în domeniul Protecţiei Copilului

170

Zeci de funcţionari publici din primăriile de pe raza judeţului nostru vor participa la cursuri de formare profesională organizate prin Ministerul Muncii. Aceste cursuri fac parte din proiectul „Îmbunătăţirea eficacităţii organizaţionale a sistemului de protecţie a copilului în România”, finanţat pe POSDRU. Cursurile se desfăşoară începând cu data de 25 februarie, la Drobeta Turnu Severin. Şi angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj vor participa la cursuri asemănătoare, începând cu aceeaşi dată.

Datorită unui proiect al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, mai mulţi funcţionari din judeţul nostru au posibilitatea de a participa la cursuri de perfecţionare gratuite. Proiectul „Îmbunătăţirea eficacităţii organizaţionale a sistemului de protecţie a copilului în România” şi finanţat pe POSDRU. Cursurile se desfăşoară la Drobeta Turnu Severin, începând cu data de 25 februarie, timp de 4 zile, fiind asigurate cheltuielile de transport, cazare şi masă. „Aceste cursuri se adresează funcţionarilor publici cu funcţii de conducere şi de execuţie din cadrul instituţiilor publice implicate în domeniul protecţie copilului. Noi am luat legătura cu primăriile din judeţ şi 36 de persoane, care se ocupă cu asistenţa socială de protecţie a copilului vor merge la aceste cursuri, iar diferenţa până la 75 de locuri alocate judeţului Gorj, vom trimite din rândul angajaţilor centrelor subordonate DGASPC şi din aparatul propriu, care se ocupă de protecţia copilului”, a explicat Laurenţiu Diaconescu, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Cursuri pentru şefii din DGASPC
Directorii din cadrul DGASPC şi şefii de compartimente cu responsabilitate în domeniul protecţiei copilului pot merge la cursuri de 5 zile, desfăşurate tot în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea eficacităţii organizaţionale a sistemului de protecţie a copilului în România”. Pentru această categorie de cursanţi sunt disponibile doar şapte-opt locuri. „Se mai fac alte cursuri, de 5 zile, destinate directorilor generali din DGASPC, directorilor executivi adjuncţi cu responsabilitate în domeniul Protecţiei Copilului şi şefi de compartimente, membrilor Comisiei pentru Protecţia Copilului şi nu în ultimul rând funcţionarilor publici din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Cursurile se desfăşoară tot la Drobeta Turnu Severin şi tot începând cu data de 25 februarie”, a explicat Laurenţiu Diaconescu, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
În următoarea perioadă urmează a fi comunicate detaliile privind modalitatea de transport, locul de cazare şi programul de desfăşurare a cursului. Potrivit reprezentanţilor DGASPC Gorj, funcţionarii s-au arătat încântaţi de ideea de a participa la acest curs, considerându-l foarte utile pentru activitatea lor în domeniul protecţiei copilului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here