Funcţionari cu dosar penal! Case încredinţate ilegal de Primăria Borăscu

285

Două locuinţe aflate pe raza comunei Borăscu, satul Scoruşu, au fost trecute, în mod tacit, pe titlul de proprietate al lui Dumitru Găman, în condiţiile în care casele aveau moştenitori. Funcţionarii Primărei Borăscu care au eliberat titlul de proprietate respectivului nu au mai aşteptat ca în cauză să se dezbată taxa succesorală şi au trecut la înstrăinarea imobilelor şi a terenului aferent în mod abuziv. Unul dintre moştenitori a sesizat ilegalitatea şi a făcut plângere penală împotriva funcţionarilor care au greşit. Cinci dintre angajaţii Primăriei Borăscu, membri ai Comisiei de Fond Funciar, s-au ales astfel cu dosare penale pentru abuz în serviciu.

Comisia de Fond Funciar a Primărei Borăscu a aprobat cu 12 ani în urmă, în baza procesului verbal nr.48/22.06 2002, acordarea titlului de proprietate asupra a două case aparţinând lui Ilea Dumitru şi Ilea Grigore Constantin lui Dumitru Găman. Deşi ambii proprietari decedaţi aveau moştenitori de drept, comisia primăriei stabileşte că drept de proprietate asupra imobilelor şi a terenului de 0,22 he are Dumitru Găman şi la proprietatea lui Ilea Grigore Constantin un anume Ion C. Scoruşanu. Pentru cel din urmă, Primăria Borăscu nu recunoaşte că a eliberat titlu de proprietate, deşi acesta apare în titlul lui Dumitru Găman, ca vecin.

Nucul buclucaş
În noiembrie 2013, în urma tăierii unui nuc aflat pe proprietatea lui Dumitru Ilea, pentru care, fiul lui Găman Dumitru a fost amendat cu 5000 de lei, moştenitorii află neregula cu casa oferită de primărie în mod abuziv. Moştenitorii se adresează instanţei, după ce în 1996, la decesul lui Constantin Grigore Ilea, nu primesc de la Primăria Borăscu documente care să ateste, real, suprafaţa proprietăţii defunctului. Se primesc patru adeverinţe diferite care atestă suprafeţe diverse ale defunctului Ilea. Moştenitorii au renunţat la succesiune, dosarul fiind suspendat până când Prefectura Gorj a anulat două dintre adeverinţe. Între timp Primăria Borăscu şi-a luat angajamentul prin primar că va oferi moştenitorilor titlul de proprietate, lucru care nu s-a întâmplat până în prezent.
Mai mult, primăria a trecut, în mod tacit, la înstrăinarea imobilului şi a terenului aferent, dar şi la înstrăinarea imobilului vecin şi a terenului aparţinător, totul fără o dezbatere succesorală şi fără consultarea moştenitorilor.

Plângere penală la Parchetul Motru
În februarie 2014, Aurel Ilea, unul dintre moştenitorii imobilului lui Constantin Gr. Ilea, s-a adresat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu plângere penală pentru abuz în serviciu pentru funcţionarii Primăriei Borăscu care au eliberat eronat titlul de proprietate pentru Găman. Dosarul s-a finalizat aici cu un NUP pentru angajaţii Primăriei Borăscu, iar Ilea va ataca ordonanţa procurorului la primul-procuror. Până atunci funcţionarii instituţiei publice rămân cu dosar penal, în timp ce Primăria Borăscu şi-a recunoscut greşeala şi a cerut, în ianuarie 2014, anularea titlului de proprietate pentru Găman, în instanţa de judecată. “Nu renunţ la plângerea penală pentru că funcţionarii Primăriei Borăscu mi-au îngrădit drepturile mele de moştenire”, a declarat Aurel Ilea.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here