Funcţiile medicilor Bracaci şi Vătrai, râvnite de Negrea

710

spital dobritaÎn prima jumătate a lunii mai, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu se organizează concursul pentru ocuparea funcţiilor de şefi de secţie I, II şi III Pneumologie.

Posturile în cauză sunt ocupate în interimat de doctorii Maria Bracaci Gajiu, Marian Olaru şi Dorina Vătrai, care vor participa la concursul pe post. Surpriza vine din partea doctorului Cristian Negrea, medic primar pneumolog, care se pare că râvneşte la şefia uneia dintre secţiile conduse acum de Bracaci şi Vătrai.

 

La ora actuală, Secţia I Pneumologie de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu este condusă de dr. Dorina Vătrai; şeful Secţiei II Pneumologie este medicul Marian Olaru, iar Pneumologie III este condusă de dr. Maria Bracagi Gajiu. Contractele de administrare ale şefilor secţiilor I, II şi III Pneumologie au expirat în toamna anului trecut, motiv pentru care se organizează concurs pentru ocuparea celor trei posturi de şef de secţie. Anunţul privind organizarea concursului a fost deja publicat în revista „Viaţa Medicală”. Dosarele pot fi depuse până vineri.

Olaru: „Bineînţeles că particip la concurs!”

Şeful Secţiei II Pneumologie spune că este decis să rămână la conducerea acestei secţii şi a anunţat că pregăteşte dosarul de concurs, acesta urmând a fi înregistrat până vineri. „Bineînţeles că particip la concurs. Încă nu m-am înscris. Acum lucrez la întocmirea dosarului şi am să-l depun până vineri, când este ultima zi. Cred că numai din cărţi şi articole publicate până în prezent întrunesc punctajul prevăzut. Emoţii nu am”, mărturiseşte medicul Marian Olaru, şeful Secţiei II Pneumologie din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Totodată, Marian Olaru, care este şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” a menţionat că şi colegele sale vor participa la concurs: „am înţeles că şi doamna doctor Bracaci va participa la concurs, la fel ca şi medicul Dorina Vătrai”.

Pneumologul Negrea, al patrulea candidat

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a spus că mai există un potenţial candidat, dar că nu se ştie exact pe ce post va candida. „Am înţeles că şi doctorul Negrea va participa la concurs, dar nu ştiu exact pe care post va candida”, confirmă Marian Olaru. Cristian Negrea este medic primar pneumolog şi activează în cadrul Secţiei I Pneumologie. Deocamdată nu se ştie pentru şefia cărei secţii va opta acesta, însă surse din cadrul spitalului susţin că el oscilează între secţiile I şi III Pneumologie, care la ora actuală sunt conduse de Dorina Vătrai, respectiv de Maria Bracaci. De altfel, tot surse din interiorul unităţii spun că şi Maria Bracaci ar fi tentată de şefia secţiei conduse de Vătrai; se pare că Bracaci oscilează între secţiile I şi III Pneumologie. Astfel, indiferent de opţiunea sa, cert este că una dintre secţiile I şi III Pneumologie va avea doi candidaţi pentru funcţia de şef secţie.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here