Funcţie nouă pentru Cilibiu! – Trotea şi-a tras consilier general din fruntea PDL Gorj

408

Picture 014Directorul general al Complexului Energetic Rovinari, aflat de azi pentru o săptămână în China într-o vizită oficială, este consiliat de la începutul acestei luni de colegul său de partid Nicolae Cilibiu. Acesta este secretar general al organizaţiei judeţene şi unul dintre cei doi primvicepreşedinţi ai filialei municipale.

Numirea sa în postul respectiv se produce după „restructurările” din vară, când Trotea a renunţat la toţi consilierii pe care îi avea, la acea vreme vorbindu-se despre integrarea complexului în compania Electra, lucru care însă nu s-a mai întâmplat.

Cilibiu spune că angajarea sa pe postul de consilier personal al directorului general nu trebuie văzută din punct de vedere politic, deşi promovarea sa se face în condiţiile în care ocupă de câteva săptămâni funcţiile de conducere la nivelul PDL Gorj. „Nu este nicio angajare politică pentru că eu sunt o persoană expropriată din zona Fărcăşeşti. Am cerut de mai bine de un an la toate cele trei mari unităţi să fiu angajat în baza faptului că mi-a fost luat terenul pentru activitatea minieră, iar cererea pe care am depus-o în scris la CE Rovinari mi-a fost aprobată acum. De la celelalte unităţi nu am nici un răspuns. Sunt inginer minier de profesie, am mai lucrat în domeniu, chiar am fost stagiar aici la Rogojelu, deci experienţă în domeniu am”, afirmă Cilibiu.

Iliescu a pierdut

Trotea l-a avut anterior ca şi consilier personal pe fostul director comercial Gheorghe Iliescu, cel care s-a judecat cu unitatea ani de zile după ce în vara lui 2008 a fost schimbat de fosta conducere a unităţii. Procesul dintre acesta şi CE Rovinari s-a încheiat după ce la începutul lui 2010 Iliescu a acceptat compromisul de a deveni consilier al directorului general de atunci Gheorghe Daviţoiu. Vestea că directorul general are din nou un consilier personal l-a indignat pe Iliescu, acesta spunând că îi pare rău că a renunţat la procesul prin care putea fi reangajat pe funcţia din care a fost îndepărtat abuziv. „Acum regret profund compromisul făcut, mai ales că am acceptat acel compromis în ideea de a nu pune unitatea într-o situaţie delicată. Am acceptat şi să nu mai fiu consilier personal pentru că astea erau cerinţele, dar văd că lucrurile nu stau deloc aşa şi de aceea spun că regret că nu am dus procesul până la sfârşit”, menţionează fostul consilier şi director comercial de la CE Rovinari.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here