Funcție la Cariera Roșiuța, negociată politic în stradă!

7435

Gigel Jianu, șef Birou Producție la Cariera Roșiuța și viitor membru în Directoratul CE Oltenia, a fost surprins, astăzi, în timp ce negocia funcția sa de la unitatea minieră cu un consilier local USR.

Mai exact, Jianu ar fi promis scaunul său de la carieră, care nu e încă vacant, pentru consilierul USR, Huidu Vasile, ce este inginer în aceiași unitate minieră dar, își dorește o promovare în funcție. Se vehiculează că acest troc are la bază susținerea lui Jianu în CL Motru de către alesul USR dar, și a propunerilor PNL pentru funcțiile în CA-ul Direcției Publice Motru și a cenzorilor doriți de PNL Motru, pentru aceiași societate.

Practic, Jianu și l-ar dori în funcția de președinte al CA-ului Direcției Publice pe fostul său consilier personal, Dan Matei, șomer în prezent, dar și alți membri de partid care au fost numiți deja pentru Consiliul de Administrație și pentru cele trei poziții de cenzori. Practic, liberalii susțin zece persoane pentru CA și cenzori.

Pe surse se vehiculează că Dan Matei ar avea promisiunea lui Jianu pentru susținerea pe funcția de director al DP Motru, acest lucru negociindu-se cu Huidu Vasile care, pentru votul său, va primi funcția dorită în cadrul Carierei Roșiuța. De altfel, Huidu a mai avut o astfel de tentativă, dar, scăpând informația în mass-media, el s-a speriat. Asta și pentru că votul contra funcție se poate considera o mită mascată.

Scopul urmărit, din păcate, este doar personal pentru cei doi, aceștia aducând prejudicii Direcției Publice prin neregulile pe care vor sa le facă pentru a-și pune oamenii în poziții cheie. De altfel, Jianu s-ar fi folosit de cei doi membri AGA ai DP Motru, de consilierul local Iorga Ion și de fostul consilier Valentin Alpredi, ce au semnat documente ce nu au la bază cadru legal. Cei doi riscă, că în perioada următoare, să de-a cu subsemnatul la organele abilitate pentru abuzul produs. De altfel, în AGA, Alpredi nu mai are ce căuta deoarece nu mai este consilier local iar AGA nu întrunește cadrul legal, nerespectând algoritmul politic.

De e altfel, Ilie Petrescu și Pintea Dumitru, consilieri locali, au demisionat, pe rand din AGA, tocmai pentru că nu au vrut să acheseze la neregulile cerute de Jianu, în timpul mandatului acestuia de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here