Fuiorea, martorul lui Pavel în problema “pompa”

141

Liberalul Ilie Fuiorea, coleg de partid cu primarul suspendat Florin Pavel din Peştişani, a fost audiat ieri la Parchetul Judeţean Gorj, în dosarul întocmit pe numele edilului din comună. Declaraţiile sale, dar şi cele ale lui Silvestru Tivig, directorul SC Util Bonus SRL, au privit doar această investiţie, deşi s-a crezut că Tivig va fi reaudiat pentru declaraţiile sale privind darea şi luarea de mită pentru Dian Popescu şi Florin Pavel. Avocata fraţilor Popescu, Mihaela Greblă, a menţionat la ieşirea de la Parchet că cei doi martori ar fi fost “martorii propuşi de Pavel în apărarea sa”, neavând legătură cu clienţii acesteia.

Avocatele fraţilor Dian şi Gabriel Popescu au ajuns cu puţin timp înainte de ora 9.00 la Parchetul Judeţean iar la ora 10.00 au apărut şi martorii citaţi pentru ieri, adică fostul şi actualul director al SC Util Bonus SRL, societatea Consiliului Local Peştişani. Soţia lui Florin Pavel a apărut la Parchet, dar văzând ziariştii a făcut cale întoarsă preferând să stea în parcul de vizavi, pe o bancă. Apoi a consumat o cafea la un bar în apropiere aşteptându-l pe martorul Ilie Fuiorea şi pe avocatul soţului său, Liviu Belulescu, de la audieri.

Doi absenţi de la audieri
Procurorul de caz, Emil Moţa, i-a audiat pe Fuiorea şi pe Tivig timp de o oră şi jumătate, discuţiile fiind legate de investiţia finalizată anul trecut în Peştişani. S-a vorbit despre existenţa unei pompe de apă la investiţia pusă în funcţiune anul trecut, fapt recunoscut de avocata Greblă care se aşteptase ca audierile, cel puţin pentru Tivig, să privească infracţiunile de dare şi luare de mită în dosarul “Pavel”. “Au fost chemaţi doi martori în dosarul care-l vizează pe Pavel, Tivig şi Fuiorea. Asta, în legătură cu achiziţionarea a două pompe. Nu ştim mai multe că nu ne interesează pe noi. Audierile au mers bine. Interesează numai pe Pavel, sunt martori propuşi de Pavel în apărare. Am înţeles că mai sunt doi martori citaţi, propuşi de Pavel, care însă nu s-au prezentat. Audierile l-au vizat în mod exclusiv pe Pavel. Tivig am înţeles că a fost administrator la o firmă care ar fi trebuit să monteze două pompe”, a explicat Greblă. Unul dintre aceştia ar fi putut fi consilierul PNL, Corneliu Nicolcioiu Garincea, care a fost administrator la SC Util Bonus, înainte de Alin Fuiorea şi probabil unul dintre lucrătorii firmei, probabil, Nelu Crăciunescu.

Avocatul lui Pavel: “pompa există”
Belulescu, avocatul lui Florin Pavel, care a asistat şi el la audierea celor doi martori la Parchetul Judeţean Gorj a declarat la ieşire că primarului suspendat i se încearcă punerea în cârcă a cât mai multe fapte penale. “În ideea disperată de a găsi primarului cât mai multe fapte penale, i s-a reproşat faptul că n-ar exista un echipament, o pompă. Domnul Fuiorea a fost administratorul societăţii care se ocupa de administrarea chestiunilor de apă de la primăria Peştişani. S-a găsit (n.r. pompa), era la dânsul în magazie, dânsul a comunicat cu viceprimarul actual care conduce primăria. Asta este toată problema. Este totul în regulă, s-a găsit acel echipament. Au vrut să-i mai pună în spinare încă o faptă penală primarului”, a declarat Belulescu. “S-a lămurit şi domnul procuror că acele echipamente există, sunt noi, sunt la sediul primăriei. A fost chemat în apărarea adevărului, să se afle ce s-a întâmplat cu acel echipament pentru că dânsul avea în primire acel echipament. Dumnezeu ştie cine a denunţat lipsa echipamentului respectiv, binevoitori care vor să-l înfunde mai rău pe primar, aiurea spun eu, pentru că nu au absolut nimic. Aceste echipamente există la sediul societăţii. Au venit oamenii care conduc acum această societate şi au confirmat că există aceste echipamente. Nu este niciun fel de problemă. Se caută disperat să i se găsească fapte penale, ele neexistând. Am lămurit, am dus documente, au venit oamenii care au declarat <<Domne au fost la noi, sunt echipamentele la noi. Unele s-au pus în operă, unele sunt depozitate în magazia primăriei, deci nu este nici un fel de problemă>>”, a completat Belulescu.

De ce stăteau echipamentele la păstrare?!
În condiţiile în care apa nu ajunge la localnici, nu este potabilă şi suficientă, echipamentele care ar fi putut rezolva aceste neajunsuri erau depozitate, probabil, cu un gând ascuns.
Anamaria Stoica, Roxana Lupu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here