Fugaru se taie înainte de Crăciun

299

fugaruPeremistul Ion Fugaru ar putea să dispară din conducerea Primăriei Târgu-Cărbuneşti chiar cu câteva zile înainte de Crăciun. Asta deoarece Fugaru nu mai este dorit nici de primarul oraşului, Mihai Mazilu, şi nici de o mare parte a consilierilor locali cu care a intrat în diverse polemici.

Cert este că joi, demiterea lui Fugaru din funcţie va fi trecută pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, deja o parte dintre consilieri semnând pentru înlocuirea peremistului. Fugaru a ripostat ieri zgomotos legat de pericolul care îl paşte şi îi întunecă sărbătorile de iarnă. S-a prezentat chiar la sediul PRM din Târgu-Jiu pentru a le spune colegilor săi de partid ce i se întâmplă. Fugaru a uitat însă că este singurul peremist în acest for. Mai mult a început să împroaşte cu noroi spre şeful PNL Gorj, Dian Popescu, şi spre liberalul Gheorghe Orzan pe care i-a acuzat de afaceri cu Primăria Târgu-Cărbuneşti. Acest lucru nu îl va ajuta să îşi salveze scaunul, şi nici faptul că se agaţă de protocolul încheiat între PSD şi PRM. Acest protocol nu prevede şi alianţe bătute în cuie în consiliile locale.

Dian Popescu: “Mazilu hotărăşte cu cine se face alianţă pentru stabilirea viceprimarului”

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, i-a răspuns lui Fugaru menţionând că nu a făcut afaceri cu instituţia publică. Acesta a menţionat însă că schimbarea lui Fugaru va fi decisă de Mihai Mazilu, primarul din Târgu-Cărbuneşti care poate face alianţă cu cine vrea în Consiliul Local. “Mazilu hotărăşte (..). Probabil alianţa se va face cu PSD-ul dar noi am lansat colaborarea şi pentru PD-L. În interesul localităţii Mazilu poate negocia cu oricine”, a declarat Dian Popescu care menţionează că totul se va clarifica joi.

Mazilu susţine doar că zece consilieri au semnat pentru şedinţa extraordinară de Consiliu Local pentru demiterea viceprimarului. “La iniţiativa unei treimi dintre consilierii locali se poate convoca Consiliul Local în şedinţă extraordinară şi propune demiterea viceprimarului. Eu am fost de acord. Este perfect legal. Nu credeam că această colaborare elegantă cu Fugaru se poate destrăma”, a declarat Mazilu care nu demult se bătea pentru vicele peremist cu care spunea că face o echipă foarte bună.

Anamaria Stoica

Clemenţă de la PRM pentru Fugaru

La ultima conferinţă de presă de la sfârşitul acestui an, chiar dacă le-a stricat buna dispoziţie de “sfârşit de an politic”, şefii din Gorj ai PRM au dat dovadă de colegialitate şi clemenţă şi au sărit în apărarea lui Fugaru. Aceştia au spus că toţi membrii au sprijinul PRM, iar cei din PNL trebuie să-şi bage minţile în cap. Preşedintele PRM Gorj, Dumitru Dascălu, a spus următoarele: “încercarea de demitere a unui viceprimar PRM este rezultatul ambiţiilor liberalilor cărora nu le-a căzut bine faptul că PRM-ul a semnat protocol de colaborare cu PSD-ul la nivelul judeţului Gorj”. Nici prim-vicepreşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete, nu-i vede cu ochi buni pe unii liberali precizând că “după diversiunea de schimbare a viceprimarului PRM de la Tg-Cărbuneşti, de acum câteva luni, iniţiată de PD-L, primarul PNL şi Dian Popescu acum au luat-o în serios şi încearcă să pună în aplicare ce au învăţat ei de la fraţii lor mai versaţi din PD-L. Să-şi vadă de treabă, mai bine să încerce să fie şi cei doi de la PNL benefici gorjenilor şi în special celor din Tg-Cărbuneşti, că tot conduc oraşul şi nu se prea vede implicare din partea lor“, a încheiat Gheorghe Bucălăete. Prim-vicepreşedintele PRM Gorj de fiecare dată l-a apărat public pe Fugaru, chiar dacă acesta nu a procedat la fel, de multe ori făcând chiar invers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here