Fugaru a sesizat Compania Naţională de Investiţii pentru o lucrare din Pojogeni

276

FUGARU PDLIon Fugaru, fostul viceprimar al oraşului Târgu-Cărbuneşti, este acuzat că face reclamaţii peste reclamaţii împotriva fostului său şef de la cârma primăriei localităţii. Cel puţin asta declară primarul Mihai Mazilu care susţine că Fugaru i-ar fi făcut recent cea de-a 23-a reclamaţie de când nu mai este viceprimar, de data aceasta la Compania Naţională de Investiţii(CNI).

Reclamaţia s-a lăsat cu urmări, Mazilu fiind sunat joi de reprezentanţii CNI care l-au chemat la Bucureşti să ofere explicaţii legate de investiţia de apă de la Pojogeni. Reprezentanţii CNI i-au spus lui Mazilu că cel care a făcut reclamaţia este Ion Fugaru, fostul său coleg de echipă de la primărie. Fugaru nu neagă că este autorul reclamaţiei şi chiar subliniază că CNI nu ar trebui să dea ultima tranşă de bani autorităţilor din Cărbuneşti.

Primarul din Cărbuneşti, Mihai Mazilu, va pleca marţi la Bucureşti, pentru a fi prezent, alături de dirigintele de şantier al investiţiei de la Pojogeni, la sediul CNI. Vizita nu este una de curtoazie, ca urmare a faptului că CNI a oferit localităţii 25 de miliarde de lei pentru investiţia de apă de la Pojogeni, ci una în care edilul trebuie să ofere explicaţii legate de felul în care s-au utilizat banii în cauză. “Investiţia de la Pojogeni este realizată în beneficiul a 1800 de persoane. Totul a costat 31 de miliarde de lei, din care 25 de la CNI şi 6 de la bugetul local. Investiţia cuprinde realizarea a 14,8 km de conductă şi două staţii de gospodărire a apelor. Chiar eu am supervizat lucrările, care s-au terminat pe 27 decembrie. La jumătatea acestei luni o să facem transferul spre Aparegio, şi abia apoi instalaţia va fi pusă în funcţiune”, a declarat Mazilu, care nu îşi face însă probleme legate de reclamaţia lui Fugaru. Are grijă însă să îl “blagoslovească” pe cel care i-a făcut zeci de reclamaţii numindu-l “demon biped”. “Nu are dreptate în reclamaţia făcută la CNI, dar acesta este Fugaru, face reclamaţii peste reclamaţii”, a declarat primarul Mazilu.

Fugaru vrea la Udrea

MAZILUIon Fugaru recunoaşte de altfel că el este autorul reclamaţiei şi susţine că aşteaptă să facă lumină în legătură cu această investiţie care, spune el, nu a respectat proiectul iniţial. “Dacă eu te sesizez de fiecare dată în timpul realizării investiţiei, şi tu nu vrei să mă iei în calcul, te mai întrebi apoi de ce mă duc la CNI”, se întreba retoric Fugaru, dorind să explice că l-ar fi sesizat pe primarul Mazilu că investiţia nu ar fi în regulă. “Eu ştiu ce cuprinde acest proiect. Eu am avertizat, de altfel, că la Cărbuneşti va urma lotul «Săcelu 2». Mazilu este revoltat că se închide laţul”, a completat Fugaru care susţine că a făcut o reclamaţie la CNI şi ar fi încercat să ajungă cu alta la ministrul Udrea. “Vreau să exemplific două mari greşeli care sunt vizibile dar care nu au fost trecute cu vederea la recepţia din 27 decembrie. Una este că pe lângă DN67B, în proiect este prevăzut să se facă o coloană de apă şi pe stânga şi pe dreapta. În fapt s-a realizat o astfel de coloană doar pe o parte a drumului. Cu toate acestea recepţionată este lucrarea pe ambele părţi ale drumului. Al doilea aspect care creează un prejudiciu mult mai mare este că, pe toată distanţa de peste 14 km nu s-a aplicat stratul de nisip sub şi deasupra conductei, neaplicându-se nici folia avertizoare, prevăzută în proiect. Toate aceste lucrări trecute dar nerealizate se ridică la miliarde. Eu am avertizat dirigentele de şantier, constructorul şi pe primar, promiţându-mi toţi că vor fi remediate toate aceste aspecte”, completează Fugaru.

Recepţie cu lăutari?!

Fugaru se arată astfel mulţumit că cei de la CNI, care l-au sunat şi pe el joi, îi cheamă la Bucureşti pe cei care nu l-ar fi luat în considerare. “Ei au crezut că este de joacă. În ziua când au făcut recepţia, pe 27 decembrie, cu lăutari, eu am sunat la CNI, i-am informat cu privire la aspectele sesizate şi ei au înregistrat sesizarea mea. Astăzi(n.r. joi) am fost sunat de la Bucureşti spunându-mi-se să nu mai fac niciun altfel de demers, adică să apelez la DNA, pentru că săptămâna viitoare vor veni dânşii aici şi vor face toate verificările la faţa locului. Eu am vorbit însă şi la ministerul Dezvoltării”, a subliniat Fugaru care susţine că a sesizat CNI-ul pentru ca acest organism să nu dea ultima tranşă de bani pentru investiţie autorităţilor locale. “Eu nu îi acuz dar îi întreb doar de ce au semnat recepţia. Numai pe nisip lucrarea este de peste 3 miliarde”, a conchis pedelistul, fost viceprimar. Mazilu susţine însă că nu sunt probleme legate de investiţie şi că ar trebui ca Fugaru să plătească pentru aceste reclamaţii care îl pun pe drumuri şi care opreşte derularea investiţiei.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here