FTJ: Peste 124 milioane de euro pentru IMM-uri

498

Operatorii economici din Gorj au accesat, într-o primă etapă, peste 124 de milioane de euro din Fondul de Tranziție Justă. Anunțul a fost făcut de către senatorul PSD Gorj, Cristinel Rujan.
„Felicitări președintelui Cosmin Mihai Popescu și echipei Consiliului Județean Gorj pentru succesul notabil în atragerea unei sume impresionante de aproximativ 124,4 milioane de euro, provenind din Fondul de Tranziție Justă. Acest efort demn de laudă a permis județului nostru să absoarbă, până în prezent, 67,3% din suma totală disponibilă pentru apelul «Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă», în valoare de 184,89 milioane euro”, a precizat parlamentarul.
Până la această dată, 70 de întreprinderi mici și mijlocii din Gorj au proiecte eligibile, finanțate prin acest fond, „ceea ce reprezintă o realizare semnificativă pentru dezvoltarea economică județeană și regională”, mai spune Rujan.
În urma demersurilor inițiate de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a decis să prelungească termenul de depunere a proiectelor până la data de 20 mai 2024. Această extensie va permite, cu certitudine, atragerea unei sume suplimentare, oferind mai multor entități economice oportunitatea de a-și depune dosarele de finanțare.
De asemenea, sunt anticipate noi oportunități de finanțare cu o alocare de peste 300 de milioane de euro, ce urmează să fie lansate, prin apeluri viitoare, de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Aceste fonduri vor susține inițiative ale StartUp-urilor, programe de formare profesională — unde o contribuție importantă o are și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, precum și proiecte ale microîntreprinderilor.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here