FSANP reclamă abuzul șefilor la adresa unui agent de la Penitenciarul Târgu-Jiu!

1585

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor face public situația unui salariat a Penitenciarului Târgu-Jiu care a fost controlat chiar și atunci când a renunțat la chiria locuinței de serviciu. Lucrurile nu s-au oprit aici, agentul în cauză s-a ales și cu o plângere penală și ajunge să fie denigrat de superiori.

Pe scurt, anunță FSANP, un agent de la Penitenciarul Târgu-Jiu, declară că și-a schimbat domiciliul și că, în consecință, renunță la decontul pentru chirie. La ceva timp reprezentanții penitenciarului îl verifică la vechea adresă, între timp închiriată de către proprietar unui alt polițist din zonă. ,,De zona crepusculară e modul în care s-au făcut verificările, confuzia între polițistul nostru de penitenciare și cel care l-a înlocuit în apartament, polițistul care se ocupă cu ordinea publică prin urbe. Sigur, nume diferite, contracte diferite, dar cine să se uite la detalii?! Și, evident, pentru că absurdul trebuie dus până la capăt, conducerea penitenciarului, aceeași care n-are grețuri când primește sponsorizări de la deținuți-vip, face sesizare penală agentului în cauză care, sesizare, evident că nici nu trece de cercetările preliminare”, face public cazul chiar Sorin Dumitrașcu, liderul FSANP.,,Cu toate acestea, agentul este în continuare denigrat și chiar este respins la propunerea de schimbare din funcție pe motiv că ,,are probleme”, în vreme ce șefii domniei sale, nefiind interesați de schimbări, sunt cadorisiți cu majorări de salarii de 50% câte 3-4 trimestre pe an pe motiv că există. Se întâmplă, veți spune. Și, cu certitudine, aveți dreptate. Ar putea fi o eroare. Întrebarea ar fi însă, cum se face că în cazul unui agent sau ofițer de rând suntem într-atât de scrupuloși încât controlăm și renunțarea la chirie? Oare să nu fie alte chestiuni de controlat, sesizat și soluționat la Penitenciarul Târgu-Jiu”, se mai întreabă liderul sindical. Cert este că sunt multe lucruri de clarificat în acest caz, asta mai ales că în ultimele zile, 28 de deținuți ai unității de detenție gorjene au contactat coronavirus, fiind mutați la Spitalul Penitenciar Jilava.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Sper ca cineva să ia in calcul acest comentariu,in legatura cu infectarea a 28 de deținuți, știu că nimeni nu o sa răspundă pentru asta dar speranța moare ultima .Au fost deținuți infectati puși împreună cu cei sănătoși, au fost mutați de la o cameră la alta cei infectati netestați cu ceilalți, si asa sa ajuns la acest număr, au fost testati mult prea târziu și apoi aruncați la Spital Penitenciar Jilava .Scopul ,dânșii îl cunosc .Dar e inuman cele întâmplate chiar și deținuți fiind și ei sunt oamenii.Pacat!Numai exista empatie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here