Frumoșii ani de liceu

448

În fiecrae an, începând cu a doua jumătate a lunii mai și până la sfârșitul lui iunie, în Liceul ”Tudor Vladimirescu”(actualul CNTV) e mare sărbătoare. Vin din toate colțurile țării și ale lumii absolvenți din diferite promoții pentru a sărbători un anumit număr de ani de când au terminat liceul.
Către amfiteatru urcă în pași domoli sau mai rapizi foștii elevi pentru a se întâlni cu colegii și dascălii care le-au îndrumat pașii. În alocuțiunile dânșilor vorbesc despre activitatea pe care au desfășurat-o sau o desfășoară, despre frumoasele lor familii, despre copii sau nepoți.
Cele mai emoționante momente sunt acelea când evocă amintiri despre dascălii, care le-au îndrumat mintea.
În acest an am luat parte la întâlnirile de 25, 30, 40, 50 de ani. Am remarcat numărul foarte mare de foști elevi care nu-și uită dascălii. Ne poartă în suflet cu respect și dragoste, la fel cum noi îi purtăm pe ei.
Și pentru că se apropie 30 iunie, Ziua Dascălului transmit din suflet foștilor mei elevi-dascăli, colegilor mei multă sănătate, un drum lung în viață, plin de satisfacții alături de cei dragi.
Felicitări tuturor absolvenților din diferite promoții pentru frumoasele realizări, pentru faptul că nu și-au uitat școala, uniforma, numărul matricol, șapca. Cred că de aceea fac fală liceului în care am învățat, fiind disciplinați, respectuoși și foarte ordonați: Cinste lor!
Profesor, Nina Niculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here