Frigul întârzie lucrările de la Complexul Studenţesc Debarcader

339

lucrari debarcader (1)Temperaturile scăzute din ultima perioadă au pus în dificultate etapele de construire a unei noi clădiri din incinta Complexului Studenţesc Debarcader, ce va fi destinată desfăşurării cursurilor şi seminariilor.

În spaţiile care se construiesc acum în maxim doi ani se vor putea susţine cursuri, seminarii sau conferinţe, această clădire adăugându-se căminului studenţesc şi bazei sportive existente deja în complex. Până în prezent s-au realizat aproximativ 15% din lucrări. Valoarea totală a proiectului este de 160 de miliarde de lei vechi . Anul trecut au fost alocate deja 40 de miliarde de lei la care se adaugă încă 35 de miliarde alocate pentru acest an. „S-a realizat cam 15% din structură dar înainte de Crăciun au fost oprite lucrările, din cauza frigului”, a declarat Liviu Neamţu, purtătorul de cuvânt al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu – Jiu.
Bazinul, următorul la reabilitare
lucrari debarcader (6)Termenul de execuţie a lucrării este de 2 ani, iar fondurile sunt în parte de la bugetul de stat iar restul din fondurile proprii. Până în prezent au fost realizate lucrările de subsol, care s-au desfăşurat mai greu din cauza faptului că acolo există şi apă. În total este vorba despre 8 500 de metri pătraţi de construcţie. Potrivit lui Liviu Neamţu, lucrările vor fi reluate de astăzi. „Lucrările vor fi reluate pe 11 ianuarie. Termenul de execuţie a construcţiei este de doi ani dar nu cred că se va respecta. Este vorba despre o firmă din Piteşti, iar lucrările par să meargă destul de greu”, a completat Neamţu. Acesta a mai precizat şi că există şi o solicitare către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării pentru reabilitarea bazinului. În prezent prioritară este clădirea în curs de execuţie, dar acest bazin este următorul pe listă, în câţiva ani întreg complexul urmând a fi adus la standarde europene.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here