FRF “se laudă” cu primele roade ale regulii U21

264

FRF a luat decizia ca din actuala stagiune toate echipele din Liga I să aibă în teren un jucător sub 21 de ani, în sensul în care fotbalistul este eligibil pentru convocare la naţionala României de tineret. Văzută de mulţi ca o regulă controversată, măsura pare că a dat şi primele rezultate. Aşa cum site-ul oficial al Federaţiei anunţă, etapa cu numărul 4 a adus cele mai multe goluri reușite de tinerii fotbaliști români.
“Din cei 38 de jucători tineri folosiți în cele 14 meciuri, 5 au reușit să marcheze. În total, în toată etapa s-au reușit 19 goluri, ceea ce înseamnă că mai bine de un sfert dintre reușite au aparținut jucătorilor eligibili pentru naționala de tineret. Printre cei care și-au trecut numele pe tabelă s-a aflat și Florin Coman de la FC Viitorul. Atacantul de 18 ani a reușit astfel să marcheze la primul său meci din actuala ediție a Ligii I. El a fost titular și a fost înlocuit în minutul 72. Ceilalți patru marcatori sunt: Florin Tănase de la FC Steaua București, Răzvan Grădinaru de la Concordia Chiajna, Andrei Ivan de la CSU Craiova și Steliano Filip de la Dinamo”, se arată în comunicatul FRF.
Şi adversarul Pandurilor din ultima rundă, antrenorul formaţiei CFR Cluj, Vasile Miriuţă, a declarat că tinerii trebuie să aibă rolul lor în fotbalul românesc: “Indiferent dacă e regulă sau nu, trebuie să le dăm şanse şi jucătorilor tineri români să crească lângă acei jucători cu experienţă. Şi la mine pot să crească, lângă un Larie, lângă un Camora, lângă un Mincă sau un Petrucci. Sunt jucători tineri cărora trebuie să le dai şanse, nu poţi să îi critici după un meci sau să îi scoţi din echipă. Aşa cum am avut şi noi la rândul nostru şanse când eram mai tineri, ăsta e adevărul. Dacă eşti bun, indiferent ce vârstă ai, joci”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here