Fregata americană USS Taylor intră în Marea Neagră

257

Fregata americană USS Taylor a traversat marți strâmtoarea Bosfor îndreptându-se către apele Mării Negre, anunță marți presa turcă și portalul marinei armatei Statelor Unite.

Fregata a mai participat anul acesta la o misiune în Marea Neagră pentru a securiza zona în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci. Dar, la 12 februarie, propulsorul ei a fost avariat în timp ce se pregătea să ancoreze în portul turc Samsun pentru realimentare și nava a scoasă temporar din exploatare pentru efectuarea reparațiilor.

“USS Taylor își va continua misiunea planificată în zona de operațiuni a Flotei a VI-a. Această misiune include sprijinirea operațiunilor de asigurare a securității maritime și cooperarea cu partenerii regionali și cu aliații NATO sub aspectul instruirii și interoperabilității”, se menționează într-o declarație postată pe site-ul marinei militare americane.

În prezent, în Marea Neagră se mai află și distrugătorul USS Donald Cook, trimis în această zonă pentru a efectua manevre comune cu forțele navele din România, Bulgaria și Turcia, reamintește Xinhua.

În contextul evenimentelor din Ucraina, Rusia a acuzat Statele Unite și Turcia că au încălcat Convenția de la Montreaux, întrucât, după criza provocată de anexarea Crimeii, unele nave ale marinei americane ar fi staționat în apele Mării Negre mai mult de 21 de zile, limita prevăzută de respectiva convenție semnată în anul 1936. (Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here