„Freamăt de codru”, concurs de poezie la Florești

1223

În fiecare an, Floreștiul din Țânțăreni este un loc de pelerinaj către Eminescu. Autoritățile locale și județene organizează, în data de 15 iunie, începând cu ora 10.00, ediția a XV-a a Festivalului-concurs național de poezie și creație artistico-plastică „Freamăt de codru”, la Muzeul „Mihai Eminescu” din Florești.
Festivalul se adresează elevilor de gimnaziu, preșcolarilor, cadrelor didactice din liceele, şcolile, grădinițele, ONG-urile, centrele culturale, palatele și cluburile copiilor din toată țara care au preocupări literare și artistice, dorind să-și prezinte creațiile într-o competiție. Lucrările sunt așteptate până pe data de 13 iunie 2023.
„Concursul de creație lirică «Freamăt de codru» își propune să antreneze elevii și cadrele didactice în activități care să valorifice și să dezvolte potențialul creativ și simțul estetic prin exprimarea emoțiilor și sentimentelor prin poezie. Anul acesta tema va fi una impusă, intitulându-se sugestiv: Freamăt de codru”, anunță organizatorii.
Concursul se desfăşoară pe două secţiuni. Secțiunea creaţie literară – poezie se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani. Creația nu trebuie să depășească o pagină A4.
Secţiunea de creaţie artistico-plastică, destinată preșcolarilor și școlarilor până în 14 ani, va cuprinde lucrări inspirate din opera marelui poet Mihai Eminescu. Acestea vor fi realizate în format A4 sau A3, iar tehnica de lucru va fi la alegere (desen, pictură, colaje, aplicaţii cu diferite materiale). Un elev poate participa cu o singură lucrare, în condițiile respectării regulamentului. Desenele vor fi aplicate pe suport din carton pentru a fi expuse pe 15 iunie, în cadrul unei expoziții organizate la Muzeul și Parcul „Mihai Eminescu” din satul Florești, comuna Țânțăreni.
Premierea se va face în cadru festiv, în ziua de 15 iunie. Deplasarea la Florești se va face pe cont propriu, sub îndrumarea profesorilor sau părinților.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here