Frățilescu, trimis în judecată într-un nou dosar din Mafia Permiselor

328

Încă un dosar penal a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul Gorj, inculpatul principal fiind Gheorghe Frățilescu, patronul unei școli de șoferi din oraș care, la începutul anului, a primit o condamnare pentru implicare în fapte similare. Acum el este judecat în dosarul unui bărbat pe care l-a ajutat cât a putut pentru a scăpa de rigorile legii după ce acesta a fost prins conducând fără să aibă permis.

Gheorghe Frățilescu devine deja recidivist la trei luni de la declanșarea anchetei ce vizează Mafia Permiselor de la Gorj, el fiind trimis acum în judecată pentru că ar fi comis infracțiunile de trafic de influență și uz de fals. Partenerul său de dosar, Constantin Tabacu este judecat pentru cumpărare de influență, uz de fals și conducerea unui autovehicul fără a avea permis, ultima dintre acuzații fiind și cea care le-a adus ambilor noi necazuri cu oamenii legii. Anul trecut, în luna iulie, Tabacu s-a urcat la volanul unei mașini, la Tismana, și a pornit la drum, dar un agent de la rutieră l-a tras pe dreapta și l-a întrebat de acte, de aici pornind întreaga poveste. Bărbatul a încercat să se scuze, să explice și, în cele din urmă, să se aleagă cu un dosar penal.
A apelat atunci la Frățilescu pentru a-l ajuta cu o adeverință din care să reiese că ar fi cursant al școlii sale de șoferi și, de aici a urmat un lung șir de ilegalități și nereguli. Frățilescu a fost de acord, i-a cerut 800 de lei pentru școala de șoferi și 85 de lei pentru a-i face rost de adeverințele medicale necesare și, astfel, Tabacu a devenit cursant al școlii de șoferi, deși nu a dat niciodată pe la cursuri. A dus la dosar chiar și un cazier în care era consemnat că mai are două condamnări pentru că se urcase la volan fără să aibă permis de conducere, iar anul trecut, în toamnă, a ajuns în sala de examinare, unde a dat de 3 ori proba teoretică. Nu a reușit să promoveze examenul niciodată, dar, în schimb, i-a creat lui Frățilescu noi probleme, acum amândoi având de dat explicații în fața judecătorilor.
Reamintim că la începutul anului, Frățilescu a fost condamnat la Tribunalul Gorj la doi ani și jumătate de închisoare în primul dosar în care a fost trimis în judecată alături de alți “omologi” de-ai săi din dosar, pentru toți pedepsele fiind cu suspendare. În cazul său magistrații au decis un termen de încercare de cinci ani, termen care, probabil, se va duce pe apa sâmbetei dacă primește o condamnare în acest al doilea dosar, procesul fiind însă de abia la început, primul termen fiind programat spre sfârșitul lunii.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here