Fraţii Tudor, eroii de pe Calea Severinului

405

incendiuUn incendiu izbucnit joi noaptea la o casă de locuit de pe Calea Severinului din Târgu-Jiu i-a determinat pe doi dintre copiii şefului Poliţiei Comunitare din municipiu, Ion Tudor, să devină adevăraţi eroi.

Cristian, cunoscut mai mult de prieteni drept Kito, şi fratele lui mai mic Gabi, alături de un poliţist comunitar care nu se afla însă în timpul serviciului au fost cei care au scăpat persoanele aflate în casă, unele în imposibilitate de a părăsi locuinţa în flăcări din cauza bolii, de focul care le mistuia casa. Cei trei au reuşit însă să scoată locatarii din casă, arătând un adevărat simţ civic care, din păcate, este pe cale de dispariţie în judeţul Gorj.

Şeful Poliţiei Comunitare Târgu-Jiu, Ion Tudor, poate să fie de joi seara cu adevărat mândru că are copii de isparavă fratii tudor DESCHIDEREcărora le-a făcut o educaţie adevărată. Şi asta, deoarece doi dintre fiii săi, Gabi şi Kito au fost cei care joi seara, în timp ce se întorceau cu maşina de la Leleşti, au acţionat ca adevăraţi cetăţeni şi au sărit în ajutorul proprietarilor casei incendiate. Ei au oprit imediat maşina în care se aflau, mai ales când au văzut fumul gros care ieşea de la o casă situată pe Calea Severinului în zona numită ,,la barieră”. Cei doi fraţi Tudor şi un coleg de-al lui Gabi, poliţist comunitar, au intrat în curtea casei şi, fără teamă, au pătrus în casa aflată în flăcări. Au scos din locuinţă cinci persoane, două femei în vârstă imobilizate dar şi proprietarul pe jumătate dezbrăcat şi în stare de şoc.
Supăraţi pe ambulanţieri
victima,,Am ajutat toate victimele, le-am urcat iniţial într-un taxi, după care ele nu au vrut să meargă la spital preferând să intre în casa unui vecin. Proprietarul era în stare de şoc, era şi dezbrăcat, am pus o pătură pe el, l-am ajutat, l-am scos din curte, apoi au venit cei de la pompieri cu două maşini. Ambulanţa a venit însă foarte, foarte târziu, după 8-10 minute şi mai multe apeluri. Ne-au răspuns chestii jenante, iar când au venit…tot noi suntem de vină că din adrenalină am fi umflat puţin lucrurile. Domnule eu nu sunt medic, nu ştiu dacă are piciorul rupt. Mie aşa mi-a spus femeia când am luat-o în braţe, de unde să ştiu eu dacă e sau nu rupt. Nu ştiu… Jenantă ambulanţa. Sun la 112 ca să îmi dea pe poliţist, să îmi dea medicul, păi ce este atunci serviciul unic, să spun eu sau să trimită ei? Că de aia plătim”, a declarat Cristian(Kito) Tudor. O declaraţie asemănătoare a făcut şi Gabi Tudor, angajat la Poliţia Comunitară Târgu-Jiu. ,,Nu eram în timpul serviciului, am intervenit pentru că aşa era normal”, a spus Gabi Tudor. Cei trei pasageri ai maşinii se întorceau de la Leleşti unde familia Tudor a suferit o pierdere în familie. ,,De dimineaţă a murit bunicul”, a declarat trist unul dintre fraţii Tudor care au uitat însă de necaz pentru a scoate din incediu familia de pe Calea Severinului.
Pompierii de la ISU Gorj au intervenit la faţa locului, au stins focul, în acest caz fiind declanşate cercetări pentru depistarea felului în care a izbucnit focul. Se bănuieşte că în cauză totul s-a datorat unui scurt circuit la reţeaua electrică a casei.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here