Frații Mănescu, evoluții apreciate în meciul cu Dinamo

267

Echipa de handbal a Energiei a bifat o nouă înfrângere în actuala stagiune de campionat, 28-24 (14-12) pentru Dinamo, la București, însă antrenorul Liviu Andrieș găseșete cuvinte de laudă pentru cei mai tineri componenți ai echipei sale, frații Bogdan și Alexandru Mănescu.

Fără miză pentru Energia, meciurile ce au mai rămas de disputat din sezonul regulat constituie acum un excelent prilej pentru gruparea târgujiană de a-și testa tinerii din lot. Antrenorul Liviu Andrieș are o dublă misiune, aceea de a-și proteja jucătorii de bază pentru a-i avea apți la confruntările decisive din play-out, dar și aceea de a da șanse de afirmare jucătorilor din propria pepinieră, așa cum sunt cei doi frați Mănescu. Profitând și de o problemă avută de Florin Acatrinei, Bogdan Mănescu a jucat aproape la fel de mult ca un titular, iar fratele său a avut și el ocazia de a evolua mai mult de jumătate din meci, după cum spune tehnicianul Energiei: “Din păcate, am pierdut din nou, dar cred că am avut o evoluție bună chiar dacă mai mult de 40 de minute am jucat cu Bogdan Mănescu pe inter dreapta și vreo 40 de minute cu Alexandru Mănescu pe extrema stângă. Am încercat să îi rulez cam pe toți. Acatrinei a avut ceva dureri de spate și nu am vrut să riscăm. Ultimele două zile înainte de meci nu a putut face antrenament decât ușor, având blocat spatele și de aia am ales să-l protejăm. Copii, deși încă fragili, nu au făcut prostii, eu chiar sunt încântat de evoluția lor”, a declarat Liviu Andrieș după partida pierdută în capitală de Energia în fața celor de la Dinamo.

Suceava s-a impus în fața Stelei
Dacă partida dintre Dinamo și Energia nu a avut efecte în clasament care să conteze pentru lupta din play-out, în aceeași rundă, la Suceava, a avut loc o partidă al cărei rezultat a contat, CSU Suceava a învins Steaua, scor 31-29. Cu acest succes, lupta din subsolul clasamentului devine mult mai echilibrată, Suceava adunând puncte importante în lupta pentru supraviețuire. Antrenorul Energiei spune că datele play-out-ului nu se schimbă radical și că se aștepta la un succes al moldovenilor în ciuda mobilizării generale a Stelei pentru acest meci: “Mă așteptam să bată Suceava, eram convins că va bate pe Steaua. Steaua a mers la Suceava cu toată trupa, i-a luat și pe accidentați și pe neaccidentați, au jucat toți, dar a bătut Suceava. Acest rezultat nu încurcă deloc calculele noastre, noi știam, preconizam victoria Sucevei în fața Stelei, dar echilibrează play-out-ul”, a declarat Liviu Andrieș.

Țin pumnii pentru Vaslui
Frate, frate, dar bânza e pe bani, așa par a gândi acum cei de la Energia în raport cu cei de la Potaissa Turda, echipă cu care gorjenii au avut în timp o relație foarte bună, concretizată și prin foarte multe meciuri amicale și turnee de verificare organizate fie la Târgu-Jiu, fie la Turda. Miercuri, în cadrul rundei a 25-a a Ligii Naționale de handbal masculin, penultima a sezonului regulat, HC Vaslui și Potaissa Turda se întâlnesc în meciul care poate schimba în mare măsură tabloul play-out-ului: “Pentru noi e bine să rămână Turda pe locul pe care este acum. Meciul direct al lor cu Vasluiul va fi de care pe care, e un meci la care nu pot să dau un pronostic, se poate întâmpla orice, dar pentru noi ar fi bine ca Vasluiul să meargă în play-off. Dacă vine Vasluiul cu noi, în play-out, iar Timișoara bate la Suceava, atunci deja cele două locuri care evită barajul sunt greu de prins. Vasluiul și Timișoara vin cu 19, respectiv 18 puncte, ceea ce îi rupe de noi, care am rămâne doar cu 9 puncte, nu cu 12, condiții în care va fi foarte greu să mai ajungi la acele locuri”, a explicat Andrieș de ce vrea Potaissa în lupta din play-out.

Cu gândul la Final Four
Energia trăiește periculos în campionat, unde dacă nu este atentă poate lua drumul eșalonului secund, însă Cupa României îi oferă posibilitatea de a ajunge chiar în Cupele Europene. În campionat, Energia va avea de jucat ultimul joc pe teren propriu din sezonul regulat contra echipei din Vălărași, miercuri, de la ora 18.00, meci pe care Andrieș spune că îl poate câștiga, dar pe care nu-l consideră la fel de important precum cel cu Odorheiul, din Cupa României: “Cu Dunărea Călărași vom juca, miercuri, și dacă vom avea o evoluție cum am avut în meciul cu Dinamo, eu cred că putem să câștigăm împotriva celor de la Călărași, dar mă interesează și ce se întâmplă în Final Four-ul Cupei României. Jucăm la trei zile în Final Four două jocuri, apoi miercurea cealaltă în campionat, la Baia Mare, deci va fi un program foarte, foarte încărcat. Sper să ieșim cu jucătorii teferi din punctul de vedere al sănătății și ca rezultate eu zic că putem să facem o surpriză plăcută în Cupa României și la meciul cu Călărașiul. Acum vom vedea ce putem să scoatem din cele două meciuri. Pe mine m-ar interesa mai mult meciul cu Odorheiul, din Cupa României. Să putem să jucăm finala. Va fi foarte greu, dar nu imposibil. Am putea prinde un loc de cupe europene și am salva așa acest campionat rușinos”, a mai declarat antrenorul echipei târgijiene.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here