Fraţi condamnaţi pentru tentativă de omor

396

Doi fraţi din judeţul Gorj au aflat, ieri, că vor petrece următorii 4, respectiv 6 ani, după gratii. Cei doi au fost condamnaţi pentru tentativă de omor după ce, în august 2013, au bătut crunt un bărbat care îl lovise pe unul dintre ei cu un par.

Dumitru şi Constantin Giurcă au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, în octombrie 2013, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, respectiv vătămare corporală gravă. În cazul celor doi fraţi a fost reţinută circumstanţa atenuantă legală a provocării. “Prin actul de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut că în noaptea de 10/11 august 2013 inculpatul Giurcă Dumitru, pe fondul unui conflict spontan a lovit pe partea vătămată G.R. cu un corp contondent în zona capului, producându-i leziuni traumatice cranio-cerebrale grave ce ar fi pus în primejdie viaţa victimei, dacă nu se intervenea oportun terapeutic. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Giurcă Constantin, fratele lui Giurcă Dumitru, a aplicat mai multe lovituri pe corp victimei G.R. Se reţine că cei doi inculpaţi au acţionat în stare de provocare datorată faptului că partea vătămată G.R. a lovit iniţial cu un par pe Giurcă Dumitru”, informau atunci reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

4 ani de închisoare pentru Dumitru, 6 pentru Constantin
Ieri, Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Dumitru Giurcu la 4 ani de închisoare, în timp ce fratele său, Constantin Giurcă, va trebui să execute o pedeapsă de 6 de închisoare. “În baza art. 32 din C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 75 lit. a C.pen. şi art. 76 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen. condamnă pe inculpatul Giurcă Dumitru la 4 ani închisoare şi la 2 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen. În baza art. 32 din C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 41 C.pen., art. 43 C.pen. art. 75 lit. a C.pen., art. 76 alin. 1 şi art. 79 C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen. condamnă pe inculpatul Giurcă Constantin la 6 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen. În baza art. 65 C.pen., aplică inculpaţilor, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1, lit. a, şi b C.pen., ce se va executa în condiţiile art. 65 alin. 3 C.pen. În baza art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/2008, republicată, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilului genetic în S.N.D.G.J.”, au decis magistraţii Tribunalului Gorj.

Despăgubiri civile de 45.000 de lei
Prin aceeaşi sentinţă, cei doi fraţi au fost obligaţi să plătească cheltuielile de spitalizare ale bărbatului pe care l-au bătut, dar şi daune morale şi materiale în valoare totală de 45.000 de lei. “Obligă pe cei doi inculpaţi în solidar la plata sumei de 494 lei cu dobânzile legale aferente la data plăţii, către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, reprezentând 1 din contravaloarea cheltuielilor ocazionate de transportul părţii-civile Gornoavă Romeo la spital. Obligă pe cei doi inculpaţi în solidar la plata sumei de 1946,45 lei, cu dobânzile legale aferente la data plăţii, către Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, reprezentând 1 din cheltuielile de spitalizare ale părţii-civile Gornoavă Romeo. Obligă pe inculpaţi în solidar la plata sumei de 108 lei, cu dobânzile legale aferente la data plăţii, către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, reprezentând 1 din cheltuielile de spitalizare ale părţii-civile Gornoavă Romeo. Admite în parte acţiunea civilă formulată de către partea civilă Gornoavă Romeo, şi obligă pe inculpaţi în solidar la plata sumei de 45.000 lei despăgubiri civile către partea-civilă Gornoavă Romeo din care suma de 15.000 lei reprezintă daune materiale, iar suma de 30.000 lei reprezintă daune morale”, se arată în sentinţa Tribunalului Gorj. Hotărârea Tribunalului Gorj poate fi atacată cu apel.
Roxana Lupu

2 COMENTARII

  1. Ce sa intelegem din asta?Sunt batut in fata casei , eu fac puscarie si ii mai si dau daune morale?????Hai sa ne batem ca nu facem noi puscarie….mai primim si niste bani….Va ganditi ce e in sufletul mamei baietilor???!Asta este justitia in tara noastra….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here