Fratele manelistului Tzancă Uraganu, după gratii. Cum își ademenea victimele falsul preot!

1479

Trei persoane din Prahova au înșelat mai mulți gorjeni, dându-se drept preoți și promițându-le acestora că-i vor ajuta în orice problemă. Toate acestea, în schimbul unor sume însemnate de bani.

Unul dintre cei trei cercetați este fratele manelistului Tzancă Uraganu și a fost săltat ieri de mascați în dosarul de înșelăciune, prejudicial fiind de 80.000 de lei.
El a fost singurul adus la Poliția din Turceni, în calitate de suspect, la audieri.
Aseară, acesta a primit măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind ,,cazat” apoi în arestul IPJ Gorj. Falsul preot va fi prezentat procurorilor, astăzi, cu propuneri legale.

,,Părintele binefăcător Stelian Ion”
Alexandru Văduva, pe numele său real, își crease o pagină de Facebook pe numele ,,Părintele binefăcător Stelian Ion”, iar pagina avea peste 600 de urmăritori.
Prin intermediul acestei pagini, falsul preot ademenea clienții cărora le promitea, prin cuvinte bine ticluite, rugăciuni speciale care urmau să rezolve toate problemele, notează Ziare.com. Escrocheria avea un scenariu clasic. Se cerea inițial o taxă modică apoi, pe parcursul ,,lucrării”, pretențiile preotului creșteau, iar oamenii disperați plăteau.

Percheziții
Ieri dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Turceni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au făcut ieri dimineață, trei percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, a comunicat IPJ Gorj. Printre locuințele ,,călcate” de mascați a fost și cea a tatălui vitreg al lui Tzancă Uraganu.
,,Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La acțiune au participat și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Gorj și Prahova, dar și polițiști ai serviciilor criminalistice Gorj și Prahova”, a mai comunicat IPJ Gorj.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here