Fratele liderului clanului Corduneanu, la Tribunalul Gorj

366

Unul din membrii Clanului Corduneanu, condamnat definitiv în 2013 la executarea unei pedepse de șase ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri, a ieșit, ieri, din Penitenciarul Târgu-Jiu. Florinel Corduneanu a fost prezentat în fața magistraților de la Tribunalul Gorj, pentru a afla dacă poate fi eliberat condiționat. Pe 31 ianuarie, Judecătoria Târgu-Jiu a admis cererea formulată de acesta, însă procurorii au contestat decizia. ”Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Corduneanu Florinel, aflat în executarea pedepsei de șase ani de închisoare. Cu contestaţie în termen de trei zile de la comunicare”, a stabilit prima instanță. Bărbatul are un handicap sever.

A muncit peste 70 de zile la Penitenciarul Târgu-Jiu
”Îndeplinește toate condițiile prevăzute de lege. El a îndeplinit fracția din data de 4 ianuarie 2017, a fost amânat de comisie două luni, pentru gravitatea faptei pentru care a fost condamnat. Nu a fost o faptă cu violență. A fost vorba despre niște pastile ecstasy. Comisia a considerat însă că este o faptă gravă, l-a amânat două luni, până pe data de 1 martie, când a intrat iarăși în comisie. A fost rediscutat pe 1 martie, a fost propus spre eliberare, am avut termen având obiectul propunerea comisiei de eliberare condiționată pe data de 8 martie, dar a dat termen miercuri, pentru a se judeca mai întâi contestația Parchetului. Marți s-a judecat la Tribunalul Gorj contestația făcută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, privind cererea lui de liberare, care a fost admisă de instanța de fond. Dacă instanța va respinge contestația va fi eliberat, pentru că termenul de miercuri ar rămâne fără obiect, fracția din pedeapsă a îndeplinit-o de două luni. Este din Iași. Este și numele la mijloc. Sunt cunoscuți, dar clientul meu nu a fost șeful. Când s-a discutat că s-a constituit grupul acela infracțional pentru care a fost el condamnat, el avea undeva la 18-19 ani, nu poți să fi șef de clan. Erau infracțiuni mici. Are și niște probleme de sănătate. A avut recompense în penitenciar, nu a avut niciun raport întocmit, cu toate că era încadrat și într-un grad de handicap accentuat, a ieșit la muncă, a avut peste 70 de zile de muncă la Penitenciarul Târgu-Jiu, și la pantofi. Are familie, are nevastă, are doi copii minori. Vrea cât mai repede să ajungă acasă, la familia lui”, a declarat Andrei Becheru, avocatul lui Florinel Corduneanu.
Dosarul său datează din 2004, iar fratele său, Costel Corduneanu, a fost achitat. Suspiciunea este că ar fi alimentat cu ecstasy consumatorii de droguri din Moldova. Florinel Corduneanu a fost considerat însă ”cel mai inofensiv dintre Corduneni”.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here