FOTO|Rovinari, Turceni: Transportatorii de lemne, verificați de Poliție. Amenzi de mii de lei

1139

În perioada 26 septembrie–2 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Rovinari și Poliției Orașului Turceni au acționat pe DN 66 Rovinari-Turceni pentru verificarea legalității provenienței materialului lemnos, arată IPJ într-un comunicat de presă.

”În cadrul activităților desfășurate de polițiști au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 9000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 27,34 m3 de material lemnos, în conformitate cu prevederile Legii 171/ 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, în această perioadă a fost aplicată și o sancțiune contravențională pentru încălcarea prevederilor H.G. 69/2012 în valoare de 9000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare, a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, precum și indisponibilizarea pentru 6 luni a vehiculului transportator, față de un conducător auto care a transportat material lemnos fără a deține licență de transport.

 

Exemple: La data de 1 octombrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Negomir au identificat în trafic un bărbat de 49 de ani, din comuna Negomir, în timp ce conducea un tractor neînmatriculat, tractând o remorcă încărcată cu material lemnos pentru care nu deținea documente de proveniență. Întreaga cantitate de material lemnos, respectiv 3,60 m3, a fost ridicată în vederea confiscării și predată unui reprezentant silvic, conducătorul auto fiind sancționat contravențional conform Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând un rezultat de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

La data de 30 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au oprit, în trafic, un bărbat, de 51 de ani, din localitatea Drăguțești, în timp ce conducea o autoutilitară încărcată cu material lemnos, pe DN 66 Rovinari. Procedând la verificarea documentelor, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat, respectiv cantitatea de 4,74 mlemn foc.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

Polițiștii gorjeni atrag atenția asupra respectării legislației în domeniul silvic, acțiuni și controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfășurate și în perioada următoare în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare”, au mai transmis polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here