FOTO| Ziua Mondială a Sănătății a adus o premieră la Târgu Jiu: Conferința Medicală organizată de Medserv Min SA

1538

În premieră, la Târgu Jiu, Medserv Min, prin echipa condusă de Anca Bordușanu, a reușit, astăzi, 7 aprilie, să organizeze prima Conferință Medicală, în parteneriat cu Universitatea ”Constantin Brâncuși”, Spitalul Județean de Urgență și Serviciul Județean de Ambulanță, eveniment care a strâns la un loc, în sala ”Aula Magna” a UCB, reprezentanții județului în domeniul sănătății, dar și ai CE Oltenia, mulți asistenți medicali, studenți și voluntari.

Această primă ediție a Conferinței Medicale de la Târgu Jiu a marcat Ziua Mondială a Sănătății, o zi care, pentru prima dată, pare că a căpătat sens în comunitate. A fost atins poate cel mai greu subiect, sau temă, a vieții noastre cotidiene, și a anume, ”Resuscitare cardiorespiratorie și primul ajutor la pacientul politraumatizat”. De ce această temă este extrem de importantă, v-ați putea întreba. Răspunsul este dat de realitate, în sensul că suntem județul cu foarte multe accidente de muncă – în cariere și termocentrale, de pildă, și, mai ales, cu numeroase accidente rutiere.

Medserv Min SA, societate în care acționar majoritar este CE Oltenia și care depindea în mod exclusiv de această companie a început să-și diversifice activitatea. Aparent fără nicio importanță majoră, Medservmin a dobândit o însemnătate aparte,  într-un timp relativ scurt. Societatea are toate șansele să devină un vector în sistemul de sănătate gorjean, dacă va reuși să se implice și, deopotrivă, să se impună prin calitatea serviciilor pe care le pune la dispoziție comunității, în problemele din sistemul de sănătate gorjean.

O echipă a Serviciului Județean de Ambulanță  Gorj, condusă de medicul Daniel Poenaru, a făcut o demonstrație cu privire la modul în care acționează primele cadre medicale ajunse de urgență în cazul unui accident rutier. Rănile pot fi multiple, complicate și care necesită îngrijirea imediată. Echipajul SJA a arătat cum poate fi salvat un om într-o asemenea situație, explicând pașii care trebuie parcurși, în funcție de leziunile provocate.

Dar, revelația, dacă putem spune așa, acestei întâlniri de la UCB, a fost medicul Bogdan Niculescu, lector UCB. Unul dintre cei mai iubiți doctori din Gorj, cel care a făcut intervenții chirurgicale în premieră la Târgu Jiu și ale cărui competențe, nu pot fi puse, vreodată, la îndoială. Celebrul medic, a vorbit despre activitatea de urgență, pregătind un material elocvent despre toate situațiile care necesită specialiști în chirurgie. Studenții au fost ”ochi și urechi”, medicul prezentând succint cazuri de fracturi cervicale, lombare, toracice și ale membrelor, expunând imagini explicite ale unor intervenții care pot fi făcute la scurt timp de la un eventual accident cu victime extrem de vătămate. Domnia sa a vorbit și despre secția pe care ar fi încercat s-o înființeze, de Traumatologie, însă motive care nu țin nici de sfera medicală și nici de conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, au împiedicat realizarea ei. Reputatul medic a vorbit despre managementul acestor cazuri grave de intervenție chirugicală diversă, prezentându-le studenților modul în care trebuie gestionat un caz grav.

La Conferința Medicală a SC Medserv Min SA au luat cuvântul rectorul Universității ”Constantin Brâncuși”, gazda acestui eveniment remarcabil, care a vorbit despre importanța serviciilor medicale în comunitatea noastră, spunând că medicii, spre deosebire de reprezentanții altor profesii importante, se deosebesc prin sintagma ”nu numai că fac tot ce pot, dar fac și ceva în plus” pentru salvarea vieților omenești. De asemenea, au fost prezenți directorul SJU Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, directorul Direcției de Sănătate Publică, Narcis Stoian, managerul Serviciului de Ambulanță Gorj, Tiberiu Tătaru și directorul medical Florentina Motea, șeful Departamentului de Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Ion Neamțu. Tiberiu Tătaru a pus accent foarte mare pe investițiile care sunt extrem de necesare în resursa umană care trebuie specializată, indicând, la fel ca medicul Niculescu, posibilitatea cadrelor medicale de a merge oriunde în lume ”pentru a vedea ce fac alții și a învăța”.

Directorul Medserv Min, Anca Bordușanu a vorbit despre faptul că societatea pe care o conduce depinde în mare măsură de CEO și, dată fiind situația dificilă a companiei și a faptului că aceasta urmează să fie închisă, Medservmin va continua să-și diversifice activitatea pentru a veni în sprijinul comunității. Aceasta a apăsat foarte tare pe subiectul importanței Complexului Energetic Oltenia în toate domeniile de activitate din județ, atrăgând atenția că trăim ”vremuri plumburii”: ”Nu-mi doresc, sub nicio formă să ajungem la o restructurare de personal, iar pentru a evita acest fenomen trebuie să facem eforturi, în echipă. În primul rând, trebuie să ne gândim la personalul CEO, care are nevoie de asistență medicală, ceea ce înseamnă menținerea cabinetelor medicale din cariere. În al doilea rând, se impune o diversificare a serviciilor medicale pe care Medserv Min a început deja să o facă: vorbim despre Serviciul de Îngrijiri la Domiciliu, oferim consultații medicale ale medicul specialist de medicină fizică și reabilitare,oferim servicii medicale de kinetoterapie și fizioterapie. De asemenea, efectuăm servicii medicale pentru obținerea permisului categoria B și port armă. Nu ne vom opri aici, avem pregătite și alte activități, la care lucrăm”.

Nu în ultimul rând, directorul Ion Neamțu, din cadrul CEO, a vorbit despre doi piloni ai fiecărui stat: educația și sănătatea: ”Angajații noștri trebuie sa fie sănătoși”, a spus acesta, referindu-se la cei peste 11.000 de salariați ai CEO.”În strategiile mondiale, dacă vrei să paralizezi un stat, îl lași fără  educație și sănătate și obții o societate bolnavă”, a spus el, completând: ”Nu am mandat să vorbesc în numele CEO, dar Medserv Min este importantă pentru angajații noștri și comunitate, importantă fiind și atragerea a cât mai multor surse financiare din exterior”.

Ar mai fi de menționat că  Medserv Min SA oferă servicii de recuperare medicală, kinetoterapie și fizioterapie, examinări medicale pentru fișele auto și port armă, asitență medicală gratuită, la domiciliul,  dispunând de dotări moderne, personal de specialitate şi un parc auto de ambulanţe nou.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here