FOTO/ VIDEO: Apă sfințită de la Poliția Locală

288

Poliţiştii locali au mers, astăzi, la domiciliul târgujienilor care nu au putut să se deplaseze la biserică, din cauza vârstei și a stării de sănătate. Oamenii legii le-au dus câte o sticlă de apă sfinţită de preoţi. ”Poliția Locală a Municipiului Târgu-Jiu a venit și în acest an, în sprijinul persoanelor vârstnice și al celor cu probleme de sănătate, care nu au putut să meargă la slujba oficiată în biserici, de Bobotează. Mai mulți locuitori ai municipiului Târgu-Jiu au primit, la domiciliu, apă sfințită adusă de polițiștii locali. Au primit Agheasmă Mare persoanele care domiciliază în localitățile componente ale municipiului Târgu-Jiu, fiind vorba despre Bârsești, Slobozia și Ursați”, a declarat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale. Persoanele care nu se pot deplasa la slujbele oficiate în biserici pentru a lua apă sfințită pot să ceară ajutorul polițiștilor, până la ora 16.00. Numărul de telefon la care pot suna cetățenii aflați in astfel de situații este 0253/ 225. 434.

Pe 6 ianuarie, creștinii sărbătoresc Botezul Domnului, cunoscut în popor sub denumirea de Bobotează. Sărbătoarea cuprinde, pe lângă sfinţirea apei, o serie de obiceiuri populare, printre care și întrecerea bărbaţilor pentru a scoate din apă o cruce aruncată de preot, în timp ce fetele pun busuioc sub pernă pentru a-şi visa alesul.

 

1 COMENTARIU

 1. Bai nebunilor , Legea Politiei Locale nr 155 / 2010 prevede alte atributiuni pentru politistii locali : Art. 1.

  (1) Poliţia locală se înfiinţează în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în următoarele domenii:

  a) ordinea şi liniştea publică, precum şi paza bunurilor;

  b) circulaţia pe drumurile publice;

  c) disciplina în construcţii şi afişajul stradal;
  Jurisprudență (1)

  d) protecţia mediului;

  e) activitatea comercială;

  f) evidenţa persoanelor;

  g) alte domenii stabilite prin lege.

  (2) Poliţia locală îşi desfăşoară activitatea pe baza principiilor: legalităţii, încrederii, previzibilităţii, proximităţii şi proporţionalităţii, deschiderii şi transparenţei, eficienţei şi eficacităţii, răspunderii şi responsabilităţii, imparţialităţii şi nediscriminării. , nu spune nimic despre caratul apei sfintite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here