FOTO: Victor Ponta, la Tribunalul Gorj

200

Fostul premier Victor Ponta se află, în acest moment, la Tribunalul Gorj, unde va fi audiat ca martor în procesul lui Dănuț Filipescu, bărbatul fiind trimis în judecată de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă, după declarațiile făcute în dosarul fostului deputat Mugurel Surupăceanu. “În datele de 04.05.2010, 22.04.2013 și 09.05.2014, inculpatul Filipescu Dănuț a fost audiat ca martor într-o cauză penală instrumentată inițial de către procurorii anticorupție și aflată la acele momente în curs de judecare.
În aceste împrejurări, inculpatul Filipescu Dănuț, în mod repetat, a făcut declarații mincinoase în fața instanțelor de judecată cu privire la aspecte esențiale ale cauzei, susținând că a fost unicul utilizator al unui post telefonic și că de la acesta a purtat convorbiri cu unul dintre inculpații din cauza respectivă.
În același context, pentru a întări cele arătate mai sus, la data de 23 septembrie 2013, inculpatul Filipescu Dănuț a dat o declarație pe proprie răspundere autentificată la un notar în care susținea aceleași lucruri, document care a fost ulterior depus la dosarul cauzei.
Prin această conduită, inculpatul a urmărit să îngreuneze aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, să inducă în eroare instanțele de judecată, împrejurări de natură a ușura situația juridică a inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul instanței de judecată”, se precizează în comunicatul DNA. (L.F.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here