Comisarii Protecției Consumatorilor din Gorj au controlat un restaurant din Târgu Jiu, gind acolo mai multe nereguli:
– Nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare pentru diverse produse alimentare
– Utilizarea unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită, astfel, acestea nu se mai încadrau în termenele de consum
– Utilizarea unor agregate frigorifice ce aveau chederele deteriorate, prezentau coroziune, dar și reziduuri alimentare sau praf în strat grosier
– Pavimentul din blocul alimentar era parțial deteriorat, cu zone lipsă sau elemente din ceramică spartă
– Au fost identificate diverse produse alimentare congelate fără elemente de identificare și caracterizare.
– Deficiențe de informare, întrucât consumatorii nu erau informați cu privire la declarația nutrițională, substanțele ce pot cauza alergii sau intoleranțe, ori cu privire la produsele care proveneau din produs decongelat.
”Pentru abaterile menționate anterior, operatorul economic a fost sancționat contravențional cu 1 avertisment și 2 amenzi în valoare totală de 15000 lei.
Odată cu aplicarea sancțiunilor contravenționale, a fost dispusă măsura opririi definitive și retragerea din circuitului consumului uman (OD) a unei cantități de 53 kg produse alimentare în valoare totală de peste 1200 lei
De asemenea, operatorului economic i-a fost dispusă măsura opririi temporare a prestării de servicii (OTPS) până la remedierea deficiențelor constatate”, a transmis Cosmin Milosteanu, noul șef al CJPC Gorj.