Foto: Sânge donat de polițiști, jandarmi și simplii cetățeni din Gorj pentru agenta Ramona!

2853

Cadre ale Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, salariați ai unor firme de pază din județ și simpli cetățeni au donat, în această dimineață, pentru polițista Ramona Elena Țoapă, din Albeni, angajată la Poliția Capitalei, diagnosticată cu leucemie la doar 20 de ani.

Printre donatori s-au aflat inclusiv purtătorii de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Țuhașu și Corina Scurtu, toți fiind supravegheați de aproape de comandantul IPJ, Decebal Drăghia.

Un gest similar l-au făcut și simpli cetățeni, dar și persoane angajate la societăți comerciale din județ.

,,Uneori boala poate fi mai aproape decât ne putem închipui. Uneori moartea pare a fi mai aproape, decât a doua zi. Uneori viața se poate sfârși”, așa a început campania umanitară, inițiată de mai multe sindicate din poliție, pentru tânăra polițistă din Gorj, care necesită sânge și ajutor financiar pentru viitoare operații.

Problemele polițistei de la Secția nr.25 din capitală au început cu o febră, povestesc colegii acesteia. Elena Ramona a crezut că are coronavirus, dar după mai multe investigații a primit o lovitură și mai grea, avea leucemie acută.

”Într-o după-amiază după ce s-a întors de la muncă, Ramona Elena își dă seama că are temperatură. Imediat s-a gândit la COVID-19, știa toate simptomele acestui virus, văzuse atâtea în misiunile la care participase în aceste zile de carantină. Ca un polițist disciplinat și-a sunat șeful, anunțându-l că nu poate ajunge a doua zi la muncă, întrucât nu se simte bine. Ulterior s-a prezentat la cea mai apropiată unitate spitalicească, având temperatura la fel de mare, 40 de grade, un prim semn al coronavirusului. Dar atât, la testul rapid, rezultatele au fost negative. Au mai urmat și alte teste care infirmă prezumția inițială, însă s-a conturat un alt diagnostic mult mai grav – leucemie. Un diagnostic care necesită un tratament rapid și care presupune transfuzii de sânge”, este creionată situația tinerei din Albeni, de colegii ei din poliție care fac acum eforturi să fie salvatorii ei.

Cei ce doresc să doneze vor spune că o fac pentru Țoapă Elena Ramona, internată la Clinica de Hematologie a Spitalului Universitar București. De asemenea, orice sumă de bani este binevenită, iar acest lucru se poate realiza prin donarea în contul Raiffeisen Bank RO56RZBR0000060020615280, deschis pe numele Țoapă Elena Ramona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here