FOTO: Razie a polițiștilor în Gorj

4113

Timp de două zile, astăzi și mâine, polițiștii desfășoară o acțiune de amploare, pe raza județului Gorj, pentru siguranța transporturilor.

”Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, participă la o acțiune, organizată la nivel european, sub egida RAILPOL, ce are ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice. În acest context, polițiștii gorjeni de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică, în ceea ce privește transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase. Se acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice”, a declarat Victor țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Totodată sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică. La acțiune participă reprezentanți ai Biroului pentru Imigrări Gorj și ISU Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here