FOTO: Protest la parchete și instanțe, în Gorj

1235

Grefierii din județul Gorj au protestat, astăzi, față de intenția de eliminare a pensiilor speciale. “În principal, nemulțumirile noastre vizează intenția legislativului de a proceda la abrogarea dispozițiilor din Legea 567/2004, care stabilesc dreptul nostru – personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor și parchetelor – la pensia de serviciu (nu pensie specială așa cum au denumit-o). Această pensie este o pensie bicomponentă, bazată pe sistemul contributivității la care se adaugă o compensare pentru interdicțiile și incompatibilitățile ce ne sunt instituite prin același act normativ. În toată această perioadă nu s-a explicat de către legislativ în niciun moment care este compensarea acordată de stat pentru interdicțiile și
incompatibilitățile specifice funcției, în condițiile în care posibilitatea de a beneficia de o pensie calculată într-un anumit procent sau posibilitatea de pensionare la o vârstă mai redusă reprezentau o astfel de compensație, care se dorește a fi însă eliminată, fără a dispărea însă interdicțiile și incompatibilitățile anterior menționate”, a declarat, pentru Gorjeanul, Petre Bivolariu, grefier în cadrul Tribunalului Gorj. Acestora li s-au alăturat și magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu, care au suspendat activitatea, timp de două ore, în intervalul 11.00 – 12.00. ”S-a adoptat o formă de protest, în urma Adunării Generale a Judecătorilor, la care s-a raliat și personalul auxiliar al instanței și înțeleg că și Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, în sensul suspendării activității timp de o oră, între 11.00 și 12.00. Vorbim și despre magistrații judecători și magistrații procurori. În cadrul instanței noastre, și judecătorii, și personalul auxiliar, adică grefierii”, a declarat judecătorul Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Târgu-Jiu, instanță în cadrul căreia lucrează aproximativ 25 de judecători. Nemulțumiți sunt și grefierii de la Judecătoria Târgu-Cărbunești, care au întrerupt activitatea și au stat pe scările instanței, între orele 10.00 și 12.00. În prezent, la nivel național, 1800 de grefieri beneficiază de o pensie medie în cuantum de 4.439 lei lunar.
Pe masa parlamentarilor se va afla, pe 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au trimis un comunicat de presă în care își exprimă dezacordul cu privire la eliminarea pensiilor de serviciu pentru magistraţii judecători şi procurori. Detalii în ediția de mâine!

 

1 COMENTARIU

  1. Cine vă obligă fraților să face o meserie care nu vă place?! Mergeți în privat, pentru că este nevoie de talente ca ale voastre. Mulți freacă menta, mai ales în parchete. La ghișee vă strâmbați la justițiabili. Aveți o contributivitate, deloc neglijabilă, aceea vă dă pensia. Atât. Păi, prin manevre și șanataje, fiecare zburătoare se consideră vultur!
    Adică, voi considerați că eu trebuie să vă plătesc pensiile mai mari decât salariile?! Ei, bine, prefer să emigrez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here