FOTO: Proiectile din Primul Război Mondial, găsite în Gorj

500

Un bărbat care făcea căutări cu un detector de metale în Poiana lui Mihai, din comuna Schela, a găsit trei proiectile și mai multe cartușe din Primul Război Mondial. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia descoperită, cetățeanul a anunţat de urgenţă autorităţile. Echipa pirotehnică din cadrul ISU Gorj a fost trimisă la fața locului. „Un cetățean a sunat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, semnalând faptul că, în comuna Schela, zona Poiana lui Mihai, a descoperit mai multe elemente de muniție neexplodate.
La fața locului s-a deplasat de urgență o echipă pirotehnică din cadrul unității noastre care au descoperit, în pământ, la o adâncime de aproximativ 25 de centimetri un adevărat arsenal de muniție: trei proiectile de calibru 76 mm fără focos și 164 de cartușe calibru 7,62, toată muniţia provenind din bătăliile Primului Război Mondial. Chiar dacă peste aceste obiecte a trecut foarte mult timp, multe dintre acestea au încă focosul activ, pericolul ca acestea să fie atinse din greșeală și sa producă o catastrofă fiind unul foarte mare.
Din fericire, cetățeanul care a descoperit muniţia cu ajutorul unui detector de metale a știut ce trebuie să facă într-o asemenea situație. Trebuie să-l felicităm pe acest domn și să atragem atenția tuturor cetățenilor că aceste obiecte sunt foarte periculoase, iar în cazul în care găsesc elemente de muniție să nu le atingă și să nu ezite să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Muniţia găsită astăzi a fost ridicată de către colegii noștri în vederea depozitării și distrugerii controlate a acesteia”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here