FOTO: Polițiștii locali au donat sânge pentru o infirmieră din Târgu-Cărbunești

255

Mai mulţi angajaţi ai Poliției Locale Târgu-Jiu au donat sânge, în această dimineață, pentru Maria Bușe, o femeie de 46 de ani, care a lucrat ca infirmieră la spitalul din oraș. Aceasta este internată la Centrul Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Institutului Clinic Fundeni. În urmă cu 13 ani, Maria Bușe a fost diagnosticată cu leucemie, iar recent a aflat că boala a recidivat. ”Pentru cei care donează în alte orașe, rog mult de tot să precizeze că donează pentru Bușe Maria, Spitalul Fundeni, Terapie Intensivă. Cei care reușesc să doneze să-mi scrie apoi numele, ca să știm să cerem la centru. Avem mare nevoie de trombocite, dar e ok și sânge integral”, acesta este mesajul postat de fiica Mariei Bușe, pe Facebook.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale Târgu-Jiu, Alexandra Petrița, 11 oameni ai legii s-au prezentat, astăzi, la Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu-Jiu, însă și alți colegi ai acestora au anunțat că vor dona sânge.

Agenții din cadrul instituției au venit în ajutorul Mariei Bușe, infirmieră la Spitalul Orășenesc din Târgu-Cărbunești, internată la Spitalul Fundeni din București, care are nevoie urgentă de sângeExemplul oferit astăzi de polițiștii locali va fi urmat și de alți colegi în zilele următoare. În perioada 05.05.2017 – 09.05.2017, mai mulți polițiști se vor deplasa la Centrul de Transfuzii Sanguină Târgu-Jiu pentru a dona sânge.  Gestul polițiștilor locali este un exemplu și pentru ceilalți cetățeni care pot dona sânge și pot ajuta astfel semenii aflați în dificultate”, a precizat Alexandra Petrița.

Persoanele care vor să doneze sânge trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani, femeile o greutate minimă de 53 de kilograme, iar bărbaţii de 60 de kilograme. Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu-Jiu, aflat lângă Spitalul Judeţean de Urgență, este deschis de luni până vineri, între orele 08.00 – 11.00. În schimbul celor 450 de mililitri de sânge donaţi, cei care trec pragul centrului beneficiază de bonuri de masă, analize gratuite şi o zi liberă de la locul de muncă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here