FOTO: Polițiștii din Gorj, percheziții la contrabandiștii de tutun

1753

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, efectuează 13 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 1 kilogram de tutun de fumat, arată IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Bănuiții ar fi achiziționat tutun de la diverși furnizori, pe care l-ar fi comercializat, ulterior, în afara antrepozitului fiscal, utilizând diferite firme de curierat.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La acțiune participă și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din cadrul D.G.P.M.B. și I.P.J. Călărași, polițiști ai serviciiilor criminalistice din cadrul D.G.P.M.B. și I.P.J. Gorj, ai serviciilor de investigare a criminalității economice Sector 3 și 4, precum și polițiști de investigații criminale din cadrul I.P.J. Gorj.