FOTO| Manu Tomescu, alături de colegii săi, în greva foamei! ”Nu mai plecăm de aici!”

2468
  • Mai mulți angajați ai CEO sunt pe drum pentru a li se alătura greviștilor aflați în fața Ministerului Muncii

Liderii sindicali de la Energia Rovinari din CEO au luat o decizie radicală și au intrat direct în greva foamei după discuțiile cu ministrul Marius Budăi. Cei cinci salariați nu mai văd absolut nicio soluție pentru aplicarea legii 197 blocată de politicienii aflați la guvernare.

”Mai avem colegi bolnavi pe care nu i lăsăm să facă greva foamei, dar sunt aici, cu noi. Mai vin și alții, colegii noștri sunt pe drum. Ministrul Budăi ne-a spus că mai face o altă lege. Este de nesuportat! Vor să ne mai țină încă doi ani de acum încolo! Ei fac legi încontinuu. La Hunedoara, sunt 200, 300 de pensionari pe legea 197. Pentru noi, cei de la CEO, nu se poate!

Am un coleg de 57 de ani, cu diabet și cardiac. Asta e batjocura Guvernului, să vadă lumea! Stăm aici, plouă pe noi, nu vom mai pleca până nu calculează primele dosare de pensionare ale salariaților CEO. Am ajuns să suferim în greva foamei cerându-le să respecte o lege făcute de ei! Nu mai este de suportat!”, a declarat în urmă cu puțin timp, pentru Gorjeanul, Manu Tomescu. Lângă acesta, în greva foamei se află și liderul Nicușor Văduva de la termocentrala Ișalnița și alți trei lideri ai structurii sindicale Energia Rovinari.

Iată mesajul lui Manu Tomescu, imediat după discuțiile cu ministrul Muncii:

,,În urma discuțiilor purtate pentru deblocarea și aplicarea în totalitate a prevederilor legii nr.197/2021, discuții avute cu Domnul Marius Budăi, Ministrul Muncii și Domnul Cristian Vasilcoiu, Ministru Secretar de Stat, am hotărât să intrăm în protest extrem (GREVA FOAMEI), în fața Ministerului Energiei!
SISTEMUL/PUTEREA POLITICĂ, intenționează să modifice legea nr.197 printr-un amendament depus pe plx 618, iar noi nu suntem de acord și le cerem să respecte Constituția României și să aplice în totalitate prevederile legii nr.197/2021, exact așa cum s-au emis deciziile de pensionare pe această lege, DECIZII DEFINITIVE la Curtea de Apel Alba Iulia și reconfirmate prin DECIZIA I.C.C.J de aplicare în totalitate a tuturor prevederilor legii nr.197/2021!
Vom continua acest PROTEST EXTREM până când vor fi emise de către casele de pensii, primele DECIZII pe legea nr.197, și bine înțeles atâta cât ne va permite sănătatea!”

2 COMENTARII

  1. Minerii și energeticienii trebuie susținuți in demersul lor. Acești mincinoși , popescu, ciolacu, ciucă, budăi și-au bătut joc de gorjeni. Au mințit ca nesimțiți că nu se închid termocentralele, au mințit cu legea 197 privind pensionarea, au mințit pensionarii, au mințit cu preturile la energie, gaze, benzină , au mințit profesorii, polițiștii, angajații din sănătate.Această adunătură psd isto -pnl isto a dus tara și oamenii în sapă de lemn. Românii trebuie sa se trezească, acum, după lecția predată de profesori și elevi și să le tragă la alegeri un șut in dorsal lui ciolacu budăi și tuturor aghiotanților care fac plecăciuni în fața acestor impostori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here