Foto: La Aparegio s-au introdus orele de somn în timpul serviciului! Salariații din Târgu-Jiu nu prea au condiții, dar sunt, în general, mulțumiți

2286

Titlul este o glumă, realitatea însă nu, pentru că la o lucrare a Aparegio Gorj, aflată în desfășurare acum în Târgu-Jiu, se muncește cu pauze dese, cu multă odihnă pe o bancă, la umbră, și chiar cu somn, direct pe iarbă, în șantierul deschis între blocuri. Concluziile pentru beneficiari sunt următoarele: la Aparegio este huzur, mai mult se doarme decât se muncește, iar controalele nu prea există. Pe genul timpul trece, leafa merge, noi muncim cu spor vă prezentăm mai jos cum decurge o zi de lucru obișnuită a unui simplu angajat Aparegio, care prestează acum în zona Lotrului din municipiu.

O zi de muncă la Aparegio este o bagatelă pentru un salariat al societății, surprins de beneficiarii investiției, în aceste ultime zile, că se plictisește serios la serviciu. ,,Dorel”, că astfel ne-am gândit să-l numim pe angajatul certat cu munca, a fost fotografiat ,,lucrând’’ cu drag în șantierul deschis de societate, pe strada Lotrului, lângă blocurile ANL.
Salariatul, conform dovezilor prezentate de locatari, își petrece primele ore ,,de muncă”, pe bancă, la umbră, asta pentru că soarele e puternic și îi face rău. Dorel nu stă singur, pentru că îi cheamă la taclale, în scurt timp, pe câțiva colegi și ei prea plictisiți de munca începută prea devreme, pe răcoare. Și după ce pleacă ei, Dorel tot pe bancă rămâne, și de plictiseală se mai scarpină, când și când, pe șapcă.

Liniște! Doarme Dorel!!
Ce să mai facă el până se termină orele de program, i se îngrămădesc gândurile de-a valma pe sub cozoroc. În cele din urmă decide să tragă un pui de somn. Nu se gândește prea mult, se întinde pe iarbă și în două minute deja visează. Locatarii ies pe geamuri la sforăiturile lui Dorel. Nimeni nu-l deranjează însă pe lucrătorul Aparegio. Locatarii sunt cu bun simț, doar omul muncise toată ziua.
După câteva ore, Dorel se trezește odihnit, își ia lucrurile rezemate la scara blocului și se îndreaptă agale spre casă. Practic, Dorel va fi plătit pentru somnul tras în timpul serviciului.
Pentru că angajatorul nu face discriminări, conducerea societății la care lucrează Dorel ar putea lua în calcul să-i plătească și pe alții pentru orele de somn de la serviciu.Modelul este patentat deja în Finlanda, iar angajatorul trebuie doar să își permită să le ofere și confort muncitorilor, nu doar salariu. Nu?!
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Băieții sunt foarte obosiți de la ciubucuri ,cum sa mai poată lucra ziua daca după program incepe munca la negru până noaptea târziu? Oare cum sa nu aibă lumea încredere că doar sunt angajați la Aparegio,deci sunt profesioniști.In realitate multi sunt habarniști și unii mai sunt și consumatori de alcool chiar și în timpul programului.Din tariful perceput de Aparegio este clar că trebuie să avem parte de servicii proaste ,altfel nu sunt in trend cu mersul lucrurilor din aceasta minunata țară.Spor la treabă Aparegio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here