FOTO | Cum va arăta centrul pietonal din Târgu Jiu

1765

Centrul pietonal al municipiului Târgu Jiu intră în reabilitare. Betonul amprentat va fi înlocuit cu piatră cubică din granit, autoritățile locale reușind să obțină fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Investiția se ridică la 6 milioane de euro.

„Scăpăm, în sfârșit, de betonul amprentat, iar zona centrală va căpăta un aspect deosebit.

6 milioane de euro (30 de milioane de lei) este valoarea totală a investiției, fonduri obținute de noi de la Compania Națională de Investiții, urmând a se interveni pe suprafața de 33.000 de metri pătrați. Spațiile verzi vor fi reamenajate, iar stâlpii de iluminat vor fi schimbați.

Betonul amprentat va acționa ca o bază, peste care se va aplica un adeziv ce va fixa piatra naturală care va defini centrul orașului. Reconfigurăm amfiteatrul, iar fântânile arteziene vor fi modificate complet, propunerea noastră fiind deschiderea spațiului, un aspect cât mai natural și zone verzi foarte bine îngrijite.

Vă prezentăm, în premieră, imagini din proiect. Se va acționa zonal, pe porțiuni dinainte stabilite, în așa fel încât să nu închidem accesul în zona centrală, iar disconfortul să fie foarte redus”, a precizat primarul Marcel Romanescu.

Anual, administrația locală era nevoită să aloce sume importante de bani pentru reparația betonului amprentat.

Lucrările de modernizare a centrului pietonal ar putea începe de luna viitoare, licitația fiind câștigată de o societate din Bistrița.

8 COMENTARII

  1. asa este, cineva a dorit sa se laude cu acest proiect si sa isi asume platforma politica, sa bage bani in buzunarul unor apropiati, un intreg lant de coruptie. Daca betonul amprentat este problema de ce oare se intra si in restul acelei zone, adica cea verde, trandafirii, pergolele, foarte frumoase, proiectul nici nu a fost mediatizat suficient sa fie si tg-jienii intrebati ce parere au, totul s-a facut pe furis si acum cetatenii vor fi pusi in fata faptului implinit ca si pe Calea Eroilor. Poate urmeaza un nou dosar penal, la fel ca pe Calea Eroilor. Oare si la licitatia acestui proiect s-au folosit documente false la fel ca pe Calea Eroilor ?

  2. Si or sa dispara si pergolele de trandafiri atit de frumoase si specifice deja orasului iar primarul se lauda cu proiectul dar de fapt el nu are nici o contributie, primaria doar a emis autorizatia de constructie. Iar firma care a cistigat licitatia este trimisa in judecata, vai de capul nostru cite belele aduc aceste proiecte.

  3. Cred ca ar fi bine ca suma sa fie platita de ,,desteptii” care au dispus distrugerea istorica a strazilor din centrul orasului, inclusiv mutarea monumentului istoric de la podul Jiului.

  4. Cred ca ar fi normal ca suma sa fie platita de ,,desteptii” care au dispus distrugerea istorica a strazilor din centrul orasului, inclusiv mutarea monumentului istoric de la podul Jiului.

  5. Hoților, cât o să mai furați????Dumnezeu vă vede nenorociților, nu vă e frică???De ce nu faceți mă un spital cu două etaje ???Atât baa,hotilor ,distrugeți ce a făcut Ceaușescu, un spital cu două etaje ,nu lăutari și stadioane,nemernicilor !

  6. Centrul pietonal o să arate la fel sau mai rău decât arată Calea Eroilor, făcută de marele gospodar romanescu. La el, lucrările nu se știu când încep ,cât despre când se termină este treaba ghicitoarei Omida. A fost cel mai slab primar din toată regiunea Sud Vest, doar gura a fost și este de domnia sa. Bla,bla,bla și gargară șmecherească.

  7. Poate pinetibiar o mizerie de poatra asazisa cubica, probabil chinezărie, cum ati pus si pe Calea Eroilor? Tot rară și de calitatea treia? Hai sictir!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here