FOTO: Cum arată noul pod de la Lainici aflat în construcție!

4625

Stadiul avansat al lucrărilor de la podul aflat în apropierea Mănăstirii Lainici dă speranțe transportatorilor că, după mai bine de 13 ani, vor fi ridicate restricțiile de circulație de pe Defileul Jiului. Construcția podului a început în vara lui 2020, iar acum a ajuns într-o fază importantă: turnarea betonului la unul dintre arcuri, au anunțat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, care spun că soluția tehnică, aceea cu arc, a fost aleasă de constructor pentru a respecta arhitectura vechilor poduri construite în zonă.

Noul pod peste râul Jiu va avea o lungime de 75 de metri şi va duce la eliminarea restricțiilor de circulaţie, impuse încă din 2008, în momentul în care a fost construit podul provizoriu pe care se circulă și astăzi.
„Au început lucrările de betonare ale arcului podului pe DN 66, km 105+250, zona Lainici. Doar pentru un singur arc se toarnă peste 125 m³ de beton şi s-au folosit peste 13 To de fier pentru armătură“, au transmis reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.
Valoarea lucrărilor la podul de la Lainici, parcarea din zona mănăstirii și a sectorului de drum din acea zonă se ridică la 19,8 milioane de lei, iar contractul a fost adjudecat de asocierea de firme Freyrom SA – Procons Group SRL Valoarea contractului este de 19.872.901,81 lei fără TVA.
Deja versantul din fața mănăstirii a fost consolidat, iar șoseaua va trece chiar pe lângă acesta, la o distanță mult mai mare față de lăcașul de cult.
Carosabilul în acea zonă a fost decopertat și a fost reconfigurată structura rutieră, urmând doar să fie amenajată parcarea și turnat asfaltul.
După finalizarea construcției podului, și în zona acestuia va fi reconfigurată structura rutieră, o partea din noua șosea urmând să treacă paralel cu actualul drum.
Claudiu Matei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here