FOTO: Ce au descoperit mascații în urma descinderilor din Gorj

251

Poliţiştii timișeni au efectuat, astăzi, 48 de percheziții în 15 județe, printre care și Gorjul, la persoane suspectate de contrabandă și fals în înscrisuri private. Descinderi au fost făcute la Târgu-Jiu și Telești. ”În urma perchezițiilor efectuate pe raza județelor în Gorj au fost ridicate peste 20 de kilograme de tutun, prelucrat pentru confecționarea țigaretelor, de la persoane care ar fi achiziționat produsele încălcând dispozițiile legale”, a declarat pentru Gorjeanul, Ancuța Morariu, purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș.

În urma perchezițiilor din cele 15 județe au fost ridicate peste 70 de kilograme de tutun prelucrat pentru confecționarea țigaretelor, mașini electronice de injectat tutun, mașini de tocat tutun, unități de calculator, laptopuri și documente falsificate.

Au fost vizate persoane bănuite de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea produselor accizabile, fără a fi marcate, peste limita de 1 un kilogram de tutun de fumat, contrabandă și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În fapt, începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coșteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat pe teritoriul României, prin intermediul internetului, 105 kilograme de tutun, fără ca produsul să fie supus marcării și fără a se achita accizele aferente acestor operațiuni. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziționat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispozițiile legale.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat polițe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule și diplome de calificare în câmpul muncii.

Poliţiştii au pus în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș şi al poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, Iași, Tulcea, Mehedinți, Dâmbovița, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Alba, Brașov și Gorj. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se precizează într-un comunicat de presă al IGPR. (L.F.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here