FOTO| Amenzi și confiscări de lemne

1008

În perioada 3-7 octombrie a.c., polițiștii gorjeni au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, în urma cărora au confiscat peste 44 de metri cubi de material lemnos, anunță IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Astfel, ”în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 24.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 41,68 m3 de material lemnos.

De asemenea, polițiștii au aplicat și trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.000 lei, pentru încălcarea prevederilor H.G. 69/2012, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare, a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, precum și indisponibilizarea pentru 6 luni a vehiculului transportator, față de trei conducători auto care au transportat material lemnos, fară a deține licență de transport.

Exemplu:

La data de 5 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tismana, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în flagrant delict, un bărbat de 54 de ani și un tânăr de 18 ani, ambii din localitatea Godinești, în timp ce tăiau mai mulți arbori, de diferite esențe, dintr-o pădure situată în comuna Godinești”, au mai comunicat polițiștii.

O parte din materialul lemnos se afla încărcat în două atelaje hipo, în total o cantitate de 2,5 metri cubi.

Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată organelor silvice, prejudiciul fiind în curs de estimare.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori și sustragere de material lemnos”, se mai arată în comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here