Fotbaliștii UCB, campioni Universitari!

603

Echipa de fotbal a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a devenit campioană universitară la fotbal după ce a câștigat Turneul Final disputat în week-end la Timișoara.

Pornită la drum cu mult entuziasm, fără a îndrăzni să viseze la titlu, dar luând în serios fiecare meci, echipa de fotbal a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a realizat o performanță extrem de mare, aceea de a deveni cea mai bună din țară în acest sezon.
Primii pași pe acest drum au fost făcuți în Seria a IV-a a Campionatului Univeristar al României la fotbal, o serie din care au mai făcut parte UVT Târgoviște, Universitatea Pitești și Universitatea Craiova. După o luptă aprigă cu târgoviștenii, urmașii lui Brâncuși au obținut primul loc în serie și s-au calificat la Turneul Final.

Victorii pe linie la Timișoara
Câștigătoarele celor șase serii au mers la Timișoara unde au fost împărție în două grupe, UCB Târgu-Jiu făcând parte din Grupa A. Studenții târgujieni n-au avut probleme în a se impune în meciurile din grupă, au învins cu 5-1 pe moldovenii de la UAIC Iași și cu 3-1 pe UVVG Arad, victorii care i-au adus primul loc în grupă și, automat, calificarea în finala mare a Campionatului Universitar.

Finală câștigată la pas
După calificarea în finală, visele, timide la început, au prins contur, iar în urma unei evoluții foarte bune în ultimul act, s-au transformat în realitate.
Finala competiției s-a disputat pe stadionul Știința din Timișoara, organizatorii punând în scenă un interesant cuplaj, în deschidere jucându-se meciul de baraj pentru accesul în Liga a 3-a dintre ASU Politehnica Timișoara și Voința Lupac, meci câștigat de timișoreni cu 5-1. Tot cu o victorie la patru goluri s-a încheiat și finala Campionatului Universitar, UCB Târgu-Jiu câștigând cu 4-0 (2-0) în fața celor de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Pentru studenții gorjeni au marcat Dănăricu, de două ori, în minutele 15 și 79, prima dată din penalti, Săulescu, în minutul 39, și Petrache, în minutul 74.
Festivitatea de premiere a avut loc imediat după joc, aceasta fiind oficiată de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și secretarul general al acesteia, Gheorghe Chivorchian.

Calificați la Campionatul European Universitar
Fantastica victorie din finala de la Timișoara le oferă tinerilor fotbaliști de la UCB Târgu Jiu oportunitatea de a reprezenta țara noastră la a 11-a ediție a Campionatului European Universitar care va avea loc în Croația, la Osijek, în perioada 21-28 iulie.
La startul competiției s-au aliniat 20 de echipe, din toate zonele țării, formaţiile fiind împărțite în șase serii, câștigătoarele seriilor calificându-se pentru turneul final, încheiat la Timișoara cu frumoasa victorie a studenților de la UCB Târgu-Jiu.

echipa fotbal ucbLotul UCB Târgu Jiu:
Portari: Dragoș Alexandru Nicolae, Eduardo Rafael Novabilschi.
Jucători de câmp: Cosmin Valentin Bîrlan, Sever Ionuț Bivolariu, Alberto Francisc Novabilschi, Alexandru Gabriel Bugă, Bogdan Nicolae Dănăricu, Dumitru Cătălin Clenciu, Ionuț Eugen Frunză, Gabriel Marin Oiță, Adrian Valentin Ularu, Alexandru Avrămescu, Ionuț Alexandru Mainerici, Alexandru Mădălin Petrache, Dragoș Grigore Săulescu, Iuliu Mondescu, Ion Schinteie, Andrei David, Răducu Cornelius Lupu.
Antrenor: Iacob Daniel Chivu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here