Fotbaliştii de la Pandurii vor fi audiaţi la DNA – Hoară şi Condescu, acuzaţi de sponsorizări ilegale

177

pagina 4Căzută în Divia B, echipa de fotbal Pandurii Târgu-Jiu a început să aibă probleme şi de ordin financiar. Recent, directorii de club au fost chemaţi de procurorii anticorupţie pentru a declara tot ce ştiu cu privire la banii publici primiţi drept sponsorizare. Şi urmează fotbaliştii.

Marţi a fost chemat ca martor în acest dosar şi fostul locotenent al lui Miron Cozma, preşedintele al Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, care a precizat că a oferit mai multe informaţii despre sponsorizările făcute de Complexurile Energetice şi SNLO către fotbal. Acesta spune că următorii chemaţi pentru mărturie vor fi fotbaliştii de la Pandurii Târgu-Jiu, întrucât biletele de odihnă şi tratament ale minerilor au fost folosite în cantonamentul fotbaliştilor. Deocamdată, Condescu şi Hoară nu au fost audiaţi de procurorii anticorupţie.

Informaţiile cu privire la sponsorizarea ilegală a Clubului de Fotbal Pandurii Târgu-Jiu din bani publici a fost dezvăluită la Antena 2 chiar de către liderul Federaţiei Naţionale a Muncii, în cadrul emisiunii „Vorbe Grele”. Atunci, sindicalistul Creţan a precizat că foarte mulţi bani au plecat din instituţiile statului şi companiile miniere şi energetice, aflate în subordinea Ministerului Economiei, înainte ca bugetul de venituri şi cheltuieli să fie aprobat. “Am fost chemat de către procurorii DNA din Târgu-Jiu pentru a oferi mai multe detalii legate de sponsorizările făcute către clubul condus de Marin Condescu. El primeşte bani şi din fondul de salarii prin contractele care şi le-a făcut cu administraţia. La fel consiliul de administraţie coordonat de domnul Hoară, în luna ianuarie a dat 15 miliarde, până nu s-a aprobat bugetul, în data de 6 ianuarie. Înainte, consiliul de administraţie a aprobat aceşti bani pentru Pandurii. Şi pot să vă mai spun aici că structurile sindicale ale lui Marin Condescu primesc 8,5 la mie din fondul de salarii, tot bani care merg către fondurile lui Marin Condescu. Fără celelalte cheltuieli. Toate unităţile miniere. Complexurile energetice şi SNLO dă 8,5 la mie organizaţiilor sindicale din fondurile de salarii lunar”, explica liderul Constantin Creţan.

DNA intră în Pandurii !

La Complexul Energetic Rovinari, Marcel Hoară, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari, a aprobat în 12 ianuarie 2010, înainte de aprobarea bugetului, alocarea sumelor de 1.000.000 lei (10 miliarde de lei vechi) pentru Clubul SportivPandurii Târgu-Jiu şi 500.000 de lei pentru Clubul Sportiv Energia Rovinari.

Sume foarte mari au fost date către Pandurii Târgu-Jiu şi de către alte instituţii publice şi companii ale statului.

Constantin Creţan susţine că următorii invitaţi la DNA sunt fotbaliştii ce trebuie să ofere mai multe informaţii cu privire la perioadele de cantonament ale echipei Pandurii Târgu-Jiu.

Fostul locotenent al lui Miron Cozma susţine că biletele de tratament şi odihnă ale minerilor ar fi fost folosite în cantonamentele fotbaliştilor.

Marin Condescu este preşedintele Clubul Pandurii Târgu-Jiu. Nici el şi nici Marcel Hoară, preşedintele Agenţiei de Dezvoltare a Zonelor Industriale şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Complexului Rovinari nu au fost audiaţi, încă, de procurorii DNA din Târgu-Jiu. Anchetatorii s-au sesizat din presă cu privire la contractele ilegale pe care le aveau instituţiile statului cu Pandurii Târgu-Jiu.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here