Fotbaliști tineri talentați de urmărit în 2021

2480

Află care sunt tinerii fotbaliști al căror parcurs este demn de urmărit în anul 2021. Lista celor mai talentați jucători cu balonul rotund.

Fotbalul poate fi considerat un fenomen global, lista jucătorilor din întreaga lume incluzând peste 250 de milioane de fotbaliști. Anual, peste 180 de milioane de oameni urmăresc finala Champions League, iar la nivel mondial, fiecare meci din World Cup este urmărit de peste 191 de milioane de microbiști. Fotbalul a devenit subiect de jocuri, inclusiv de sloturi, așa cum se poate vedea pe https://cazinoro.com, pentru că acest sport este captivant din toate punctele de vedere.
El Clasico (derby-ul din La Liga, campionatul spaniol, dintre Barcelona și Real Madrid) este vizionat în 185 de țări, de peste 650 de milioane de persoane. În acest condiții, tinerii fotbaliști de perspectivă constituie subiectul fiecărei noi stagiuni fotbalistice. Nici 2021 nu face excepție, chiar dacă este un an ușor atipic, din cauza crizei sanitare. Iar Fifa a prezentat lista cu cei mai interesanți jucători de perspectivă, care merită urmăriți în 2021.
2021 – anul tinerelor talente din fotbalul european
În 2020, lista Fifa includea și un fotbalist din campionatul național, Liga I – Dennis Man. Iar cifrele acestuia din actuala stagiune indică faptul că experții nu s-au înșelat în privința acestuia: 12 goluri marcate și 6 pase de gol în prima parte a campionatului (cota de transfer este acum de 6, 5 milioane euro). Pentru 2021, forul internațional de fotbal nu a mai inclus niciun fotbalist din Liga I, însă, lista conține un român: Radu Drăgușin. Acesta joacă în Serie A, la Juventus, fiind văzut ca unul dintre fundașii de mare perspectivă.
Ceea ce este foarte interesant de remarcat este vârsta scăzută a jucătorilor care au atras atenția specialiștilor din fotbal: 16-17 ani. Sunt câteva talente care s-au făcut remarcate și despre care se va vorbi cu siguranță în viitorul apropiat că despre niște certitudini la echipele lor de club. Printre acestea se numără Florian Wirtz (Bayern Leverkusen, cota de transfer 24 de milioane de euro, 17 ani), Ravil Tagir (Basaksehir, cota de transfer 3 milioane de euro, 17 ani), Jamal Musiala (Bayern Muchen, cota de transfer 10 milioane de euro, 17 ani) sau Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund, cota de transfer 10 milioane de euro, 16 ani).
Lista este completată de Jude Bellingham (Borussia Dortmund, cota de transfer 27 milioane de euro, 17 ani), Ysuf Demir (Rapid Viena, cota de transfer 5 milioane de euro, 17 ani), Wahidullah Faghir (Vejle BK, cota de transfer 500,000 de euro, 17 ani) și Ísak Bergmann Jóhannesson (IFK Norrköping, cota de transfer 3 milioane de euro, 17 ani). Pe segmentul de vârstă 18-19 ani se remarcă Pedri, Illia Zabarnyi, Takefusa Kubo,Wesley Fofana, Kamaldeen Sulemana, Christos Tzolis, Anatolii Trubin, Abdallah Sima, Yunus Musah, Nuno Mendes, Daniel Maldini, Orkun Kökçü, Curtis Jones, Joško Gvardiol, Amad Diallo, Ryan Gravenberch, Jeremy Doku, Riccardo Calafiori, Mohammed Diomande, Charles De Ketelaere,Sergio Arribas și Paulos Abraham.
Real Madrid, Roma, Bruge, Șahtior Donețk, Slavia Praga, Juventus, Leicester, Ajax, Milan, Liverpool, Sporting, Valencia, Barcelona, Atalanta, Schalke, PAOK sau Dinamo Kiev sunt echipele din campionatele cele mai reprezentative la nivel european care promovează aceste tinere talente. Însă, pe listă, se regăsesc și câteva echipe care nu se numără printre forțele din campionatul lor, precum Nordsjælland, Locomotive Tbilisi, IFK Norrköping, Nice, Rennes, Midtjylland sau AIK.
În topul celor mai valoroși jucători din punct de vedere al cotei de transfer se situează Pedri (50 milioane de euro), Boubacar Kamara (32 milioane euro), Marash, Kumbula (27 milioane de euro), Wesley Fofana (27 milioane de euro), Florian Wirtz (24 milioane de euro), Jeremy Doku (20 milioane de euro) și Takefusa Kubo (20 milioane euro). Aceștia sunt jucătorii care vor face diferența în conturile și pe terenul de fotbal la nivel european.
Așteptările sunt mari, atât la nivelul cluburilor, cât și al suporterilor, fiind de așteptat ca aceste mici genii fotbalistice să contribuie la spectacolul de pe terenul de fotbal, oferindu-le tuturor iubitorilor acestui sport unele dintre cele mai frumoase amintiri ale anului 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here