Fotbal, Liga 1 – Pustai visează, ca în fiecare an, la adversare puternice în amicale

2889

Pentru echipa de fotbal a tâgujienilor urmează cea mai grea perioadă.  Cea de acumulare fizică pe durata primului stagiu stabilit în Antalya.
În partea a doua, tot în cadru organizat, pe durata unui cantonamnt în Turcia, elevii lui Cristian Pustai vor urmări și stabilirea coordonatelor sistemelor tehnico-tactice cu care se vor prezenta la startul ultimelor 15 runde ale campionatului Ligii 1. „Vom juca cel puțin cinci meciuri amicale şi vreau adversari cât mai tari. Suntem în discuţii avansate, nu e nimic bătut în cuie”, a comentat Cristi Pustai, gorjenii începând căutările şi fiind foarte aproape de o înțelegere cu trupa lui Mircea Lucescu, Şahtior Donețk, pentru un amical programat pe data de 9 februarie. „Suntem în discuţii, noi ne dorim să jucăm un astfel de amical, dar nu putem să-l anunţăm deja ca şi perfectat. Pe data de 9 februarie ar urma să aibă loc, acum nu ştim exact cum se vor finaliza discuţiile”, a completat Eugen Pârvulescu, președintele executiv.
Antrenorul pandurilor și-a anunţat şefi că ar vrea amicale puternice dar că nu vrea, la capătul acestora, să aibă parte și de alte probleme de lot care să se adauge celor existente. „În Antalya pot să apară schimbări ale unor meciuri. Datele sunt stabilite, 4, 6, 9, 10 şi 13 februarie. Ne interesează şi adversarii pe care îi vom întâlni, vrem adversari cât mai puternici. Mai vreau să nu se accidenteze nimeni şi toţi jucătorii să îşi dea seama că este cea mai grea şi importantă perioadă”, a declarat Pustai. Trebuie menționat un lucru, că niciodată în aceste stagii de pregătire programul dinainte stabilit, sau adversarele, nu  au respectat programul inițial, vremea, accidentările sau programul de recuperare fizică fiind principalele impedimente datorită cărora pot fi anulate confurtările amicale. „Există posibilitatea de a juca şi contra celor dela FC Sarajevo sau Cernomoret Odessa. Deocamdată nu e, nici în aceste cazuri, nimic sigur şi de aceea spun că… există posibilitatea. Când o să avem ceva concret, o să anunţăm pe cale oficială exact programul de meciuri amicale”, a mai spus Eugen Pârvulescu. „Sunt cinci meciuri, în primele vor juca toţi câte 45 de minute, am cerut apoi ca următoarele două meciuri să fie legate ca să joace toţi câte 90 de minute, urmând ca apoi să formăm echipa”, arată Cristi Pustai strategia pe care o va urma de-a lungul celui de-al doilea stagiu de pregătire din Turcia.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here