Fotbal, Liga 1 – Pandurii pleacă astăzi în cel de-al doilea cantonament, în Antalya

1829

Elevii lui Cristian Pustai s-au întors vineri din primul stagiu de pregătire centralizată efectuat departe de temperaturile cu mult sub zero grade din România. Timp de 14 zile fotbaliștii grupării Pandurii și-au încărcat bateriile în stațiunea Lara din Turcia.

Pustai şi staff-ul său s-au declarat mulțumiți de modul cum fotbaliștii târgujieni au abordat această dificilă perioadă de  pregătire inclusă în planul cadru. Jucătorii nu au avut decât două zile libere pentru a-și trage răsuflarea pentru că, începând de astăzi, urmează o altă etapă a pregătirii, cea în care vor fi nevoiți să-și impresioneze superiorii de-a lungul partidelor de verificare în compania unor adversari mai mult sau mai puțin experimentați. Cel de-al doilea cantonament se va derula în intervalul 3-14 februarie și va avea în componență nu mai puțin de cinci jocuri amicale, printre adversare numărându-se și formația antrenată de Mircea Lucescu, Șahtior Donețk. „A fost un stagiu bazat în exclusivitate pe acumulare fizică. Nu am avut niciun joc amical, jucătorii s-au pregătit bine, să sperăm că această pregătire ne va folosi în retur. Stăm două zile în ţară, dar după cum vedem că e aici, e bine că ne întoarcem la ploaie şi soare. Luni zburăm înapoi spre Antalya”, a declarat Cristi Pustai care speră ca Pandurii să fie mai puternică după achiziţiile lui Doru Bratu şi Bud, cărora li s-a adăugat și împrumutul, până în vară, lui Dan Nistor, de la Evian FC. „Să sperăm că Pandurii e mai puternică acum, dar vom vedea în campionat. O să urmeze acest stagiu doi cu jocuri de verificare, dar cel mai bine o să vedem în campionat”, a conchis Pustai.
Picture003În perioada cât Pandurii s-a aflat în pregătire în Turcia, evenimentele pe plan local s-au succedat cu repeziciune. Au dispărut din peisaj curentul și gazul de la sediul central al clubului urmate, la mică distanță, de Marin Condescu ce a ajuns manager general al echipei patronate de Adrian Mititelu, F.C. Universitatea Craiova. Reveniți în țară, și cu un nou conductor la timonă în persoana lui Eugen Pârvulescu, jucătorii grupării Pandurii se pot bucura de o liniște deplină în ceea ce privește planurile administrative și financiare extrem de, la prima vedere, afectate de ultimele schimbări structurale. În perspectiva (re)stabilirii ordinei și disciplinei, chiar înainte cu o zi de revenirea pandurilor în țară, Judecătoria Târgu Jiu a comunicat Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu hotărârea pronunţată în dosarul 20.051/318/2013 ce a avut ca obiect modificarea de acte constitutive. Prin această hotărâre membrii asociaţi ai Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu sunt următoarele persoane juridice: Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia şi Artego S.A.
Pandurii Târgu Jiu are nevoie de stabilitate, are nevoie de un plan bine organizat în ceea ce privește bugetul pentru a aborda perioada a doua a campionatului cu optimism. Pandurii vor să acumuleze suficiente puncte în cele 15 etape rămase din actuala ediţie de campionat pentru a se putea bucura de o nouă calificare în Europa League. Pentru asta, elevii lui Pustai trebuie să încheie actuala stagiune a Ligii 1 cel puţin pe poziția a 4-a a clasamentului „Pandurii va fi în continuare o echipă de cupele europene. Să dea Dumnezeu să ne batem tot acolo sus. Chiar dacă nu mai facem transferuri, cu jucătorii pe care-i avem ne batem pentru ocuparea unui loc european”, e de părere preşedintele Eugen Pârvulescu. În același timp, oficialul admite faptul că-i va fi greu echipei Pandurii să repete performanţa din sezonul trecut, adică ocuparea locului al doilea al primului eșalon. „Încercăm să acumulăm cât mai multe puncte în cele 15 etape rămase de disputat din actualul sezon regulat. E destul de dificil să terminăm pe locul al 2-lea. Dacă noi câştigam  partida cu Petrolul, de pe teren propriu, altele erau datele problemei în acest moment”, e concluzia lui Pârvulescu. Nistor și compania vor pleca din nou spre Turcia după un week-end liber primit cadou din partea antrenorului.

Programul meciurilor amicale pentru cantonamentul al doilea din Antalya ce se va desfășura în intervalul 3-14 februarie:
4 februarie: Pandurii – F.C. Zestafoni (Locul al 7-lea în Georgia)
6 februarie: Pandurii – F.K. Mlada Boleslav (Locul al 5-lea în Cehia)
9 februarie: Pandurii – Şahtior Donețk (Locul 1 în Ucraina)
11 februarie: Pandurii – F.K. Vardar Skopje (Locul al 2-lea în Macedonia)
13 februarie: Pandurii – Chernomorets Odessa (Locul al 5-lea în Ucraina).
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here