Fotbal, Liga 1 – Eugen Pârvulescu: „O să rămânem un club cu obiective îndrăzneţe”

2917

După desele schimbări structurale anunțate, dar nefinalizate într-un mod cât de cât oficial ci doar verbal, au început să apară și primele ”litere” de pe ordinea de zi, prioritare pentru îndeplinire în următoarea perioadă. Numit, zilele trecute, drept viitorul, sau noul, președinte interimar al clubului de fotbal Pandurii, Eugen Pârvulescu a răspuns pozitiv propunerii acționariatului clubului de fotbal gorjean, după ultima ședință a Adunării Generale a Acționarilor.

Deși nu este nimic bătut în cuie, în ceea ce privește atribuțiile noii funcții, Pârvulescu promite că va asigura continuitatea performanțelor la Târgu Jiu dacă va beneficia de susținerea celor care s-au aflat, și până în acest moment, alături de echipa fanion, deocamdată, a Olteniei: „Am discutat cu domnul primar Florin Cârciumaru şi cu domnul Condescu şi am fost informat de această propunere. S-a hotărât în AGA, iar pentru binele şi liniştea echipei, eu fac orice. Încă nu am discutat despre toate atribuţiile ce le voi avea, o să avem o şedinţă cu toţi reprezentanţii şi atunci voi şti mai multe. Cel mai probabil, joi sau vineri voi reveni din Turcia”. Momentan, Pârvulescu se află împreună cu echipa în primul stagiu de pregătire de iarnă pe care Pandurii îl desfășoară în Antalya. „Cu toţii ne dorim să facem performanţă la Pandurii, să avem rezultate bune şi să continuăm pe aceeaşi linie. Așa că o să rămânem un club cu obiective îndrăzneţe, sper să avem şi sprijinul CEO pentru că, până la urmă, Pandurii este echipa minerilor şi energeticienilor. Cu siguranţă o să discut şi cu domnul Ciurel, să nu mai fie probleme ca CEO să rămână alături de echipă. Dar sunt sigur că nu se va pune problema să lipsească ceva echipei, avem toate condiţiile pentru a face performanţă. Este o onoare că am fost desemnat noul președinte, chiar dacă vorbim de interimat. Să conduci un club de Liga 1 nu este uşor. Provin din interior, ştiu ce este la club şi nu va fi deloc uşor. Sper să am alături de mine oamenii din conducere, oamenii care ajută această echipă. Eu oricum îmi doream să fac lucruri bune indiferent ce post ocup. Nu mă interesează funcţiile, tot ceea ce vreau e ca echipa noastră să fie în frunte”, mărturisește Pârvulescu.
În tot acest timp, chiar dacă responsabilii clubului au fost nevoiți să se mute, cu ”cățel și purcel”, în sediul Centrului de Copii și Juniori de la stadion, preşedintele, încă în exercițiu, al clubului Pandurii, Marin Condescu, a anunţat că Dan Nistor şi-a dat acordul pentru o a doua colaborare, sub formă de împrumut până în vară, cu trupa lui Cristi Pustai: „Dan Nistor revine la noi până în vară, iar Pandurii e singura echipă la care poate să joace. Nu îi vom plăti tot contractul, ci doar o parte din el, cealaltă parte fiind achitată de cei de la Evian. Împreună cu preşedintele Eugen Pârvulescu am semnat actele cu preşedintele de la Evian şi jucătorul Dan Nistor care va reveni să joace la noi. El rămâne jucătorul echipei Evian dar va putea juca pentru noi pentru că nu poate juca la altă echipă în România, ci numai la noi”, a precizat Marin Condescu.
Totodată, în planurile de viitor ale antrenorului Cristi Pustai nu se mai regăsește atacantul de origine chiliană, Diego Rubio Kostner, care și-a oficializat despărțirea de Pandurii, cele două părți ajungând la o înțelegere cu privire la rezilierea amiabilă a contractului. „Am reziliat contractul cu Diego Rubio pe cale amiabilă. Jucătorul revine astfel echipei de la care noi l-am împrumutat în vară”, a ținut să precizeze Daniel Băloi, secretarul general al clubului de fotbal târgujian. Diego Rubio, de 21 de ani, a fost privit, la un moment dat, ca o mare speranță a fotbalului chilian, ajungând să îmbrace culorile clubului Sporting Lisabona de unde Pandurii l-a preluat în vara trecută sub formă de împrumut, pentru un sezon. Din păcate, ”vârful” nu a bifat multe minute ca titular în echipa antrenată de Cristi Pustai, iar la jumătatea sezonului 2013-2014 a suferit o accidentare care l-a scos definitiv în afara circuitului competițional. După despărțirea de echipa de fotbal gorjeană, Diego Rubio se va întoarce în această iarnă la Sporting Lisabona, acolo de unde va fi, probabil, direcționat către o altă formație.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here